Hoorproblemen

Merkt u dat uw gehoor minder wordt? Dit kan verschillende oorzaken hebben en het komt dan ook in verschillende vormen voor. Uw Struijk Audicien kan u uitgebreid informeren over gehoorverlies. Hiervoor bent u dan ook altijd van harte welkom in één van onze vestigingen. We zullen u online alvast wat uitleg geven over hoe gehoorverlies kan ontstaan en wat eraan gedaan kan worden.

Oorzaken van slechthorendheid

Gehoorverlies is bij sommige mensen aangeboren of het wordt veroorzaakt door ziektes. Als gehoorverlies ontstaat naarmate u ouder wordt, dan kan er sprake zijn van één van de volgende typen gehoorverlies: geleidingsverlies of perceptief verlies. Het uitwendige oor en middenoor van uw oor noemen we samen het geleidingsdeel. Het binnenoor is het perceptiedeel. Als u last heeft van slechthorendheid, ligt de oorzaak dus of in het geleidingsdeel, of in het perceptiedeel of in allebei.

Lees meer over de oorzaken

Meest voorkomende gehoorproblemen

Er zijn diverse soorten gehoorproblemen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende gehoorproblemen:

Aangeboren slechthorendheid

Ongeveer 1 op de 1000 baby’s wordt doof geboren. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld zuurstoftekort tijdens de geboorte, maar het kan ook genetisch bepaald zijn.

Ziekten of andere oorzaken

Er zijn ziektes en andere oorzaken die slechthorendheid kunnen veroorzaken. Bijvoorbeeld oorsuizen (tinnitus), ziekte van ménière, otosclerose, brughoektumor, hyperacusis. Lees meer informatie over ziekten en hoorproblemen.

Hoorproblemen oplossen?

Wordt uw gehoor minder? Struijk Audiciens is er om u te helpen de problemen aan te pakken. Zo kunt u weer zorgeloos genieten van uw dagelijkse bezigheden. U volgt hiervoor het stappenplan samen met uw eigen Struijk audicien.

Direct afspraak maken bij de audicien?

Wij vertellen u in één van onze vestigingen graag meer over de verschillende soorten gehoorverlies. Hier staan onze medewerkers klaar om al uw vragen te beantwoorden.

  • Voer uw gegevens in

  • Kies een winkel

  • Hoe kunnen we u bereiken?

  • Heeft u nog vragen?

Bel ons

Ook kunt u op bellen naar één van onze vestigingen:
Vestiging Den Bosch:
(073) 612 64 48

Vestiging Geldermalsen:
(0345) 57 06 75

Vestiging Leerdam:
(0345) 342 130