Hoorhulpmiddelen

De specialisten van Struijk Audiciens doen er alles aan om u optimaal van dienst te kunnen zijn. Dat betekent niet altijd dat u een hoortoestel nodig heeft. Soms bent u bij een andere hoorhulpoplossing meer gebaat. Ook daar vertellen we u graag meer over. Enkele voorbeelden zijn:

Aanvullende hooroplossingen

Mensen die wel een hoortoestel hebben, kunnen ook aanvullende hooroplossingen in huis halen om te zorgen dat kleine dingen nét wat beter hoorbaar zijn. Wij hebben een compleet assortiment voor u in huis, zodat u alles in úw huis gemakkelijker kunt horen. Iedere situatie voor hooroplossingen vraagt een andere aanpak. Neem daarom contact op met Struik Audiciens voor advies over hooroplossingen.

TV kijken
slechthorenden

Ontspannen tv kunnen kijken is prettig. Maar als u een gehoorverlies heeft, of een hoortoestel draagt, lukt dit niet altijd. Met een TV-hoorsystemen kunt u weer ontspannen tv kijken.

Bekijk meer

Telefoneren slechthorenden

Telefoneren is een geweldig middel om in contact te blijven met vrienden en familie. Ook als u slechthorend bent. Een telefoon met versterking zorgt ervoor dat u de ander beter kunt verstaan. 

Bekijk meer

De deurbel weer goed horen

De deurbel niet kunnen horen is niet prettig. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem te verhelpen. Gelukkig zijn er  systemen die het geluid van de deurbel versterken.

Bekijk meer

Op tijd gewekt door de wekker

Een wekker geeft aan dat tijd is om op te staan. Logisch. Maar in plaats van een geluidssignaal, wordt u gewekt door trillingen of lichtflitsen. U hoort de wekker dus weer. Op deze manier is verslapen verleden tijd.

Bekijk meer

Pakket wek- en waarschuwing met volledige vergoeding

Problemen met bereikbaarheid en veiligheid zijn te voorkomen als u een wek- en waarschuwingssysteem via uw zorgverzekering laat installeren. Deze systemen worden vergoed door uw basiszorgverzekering. In deze video vertelt Rudi Struijk daar meer over.

Heeft u een gehoorverlies van meer dan 35 db en heeft u de afgelopen 5 jaar geen systeem gekocht? Dan heeft u recht op dit systeem vanuit de basisverzekering. Het complete systeem kost tussen de 750 EUR en 1250 EUR + installatiekosten. Dit bedrag krijgt u echter vergoed door de zorgverzekering.

pakket hoorhulpmiddelen met vergoeding
Solo-apparatuur

Omgevingsgeluiden kunnen soms een stoorzender zijn. Met soloapparatuur wordt de afstand tussen de spreker tot de luisteraar verkleind. De achtergrondgeluiden worden gedempt en de spraak wordt versterkt. Dit werkt via FM golven.

Kinderen die slechthorend zijn gebruiken dit vaak in de klas. De docent draagt een klein microfoontje. De ontvanger heeft het kind bij zich. Zo kan uw kind alles horen en blijft het goed bij de les.

Bekijk de Solo-apparatuur opties

solo apparatuur slechthorenden
Communicatiesystemen voor slechthorenden

Een wirwar van stemmen in een volle ruimte, lawaai in het verkeer of luide machines in een productiehal. In deze situaties moeten uw oren veel akoestisch geluid verwerken én ook een gesprek kunnen volgen. Niet eenvoudig.

Met communicatiesystemen worden de akoestische geluiden opgenomen door een microfoon. Het geluid wordt bewerkt en wordt het geluid gedempt, terwijl het gesprek beter te volgen is. Een uitvoering hiervan is bijvoorbeeld een koptelefoon of een apparaatje wat u bij u draagt.

Comfort hulpmiddelen

Maskeertoestellen

Als u last heeft van tinnitus maar niet van slechthorendheid kan een maskeertoestel de oplossing zijn. Een maskeertoestel maakt een bepaalde ruis aan. Er wordt als het ware een tegengeluid gemaakt om zo de tinnitus te verzachten. Er zijn ook hoortoestellen met deze functie.

Neem contact op met Struijk Audiciens voor meer informatie over maskeertoestellen.

Ringleidinginstallaties

In steeds meer kerken, theaters en grote zalen wordt er gebruik gemaakt van een ringleiding installatie.

De werking
We nemen het voorbeeld dat u een avondje uit gaat naar het theater. In een theater is er een spreker. De spreker maakt gebruik van een microfoon. Deze is aangesloten op een versterker.

In de zaal loopt er een ringleidingdraad. Als de spreker door de microfoon spreekt, wordt het geluid versterkt door de versterkers. In de vorm van stroom wordt het door de ringleidingdraad gestuurd. Deze ligt in een soort lus.

Nu ontstaat er een groot magnetisch veld. Als u een hoortoestel heeft moet u deze op de T-stand zetten. Door het magnetische veld komt het geluid in uw hoortoestel terecht.  Nu kunt u de spreker goed en duidelijk verstaan.

U kunt ook zonder hoortoestel hier gebruik van maken, door middel van een kinbeugel.

Bekijk de Ringleidinginstallaties

ringleidinginstallaties

Vragen over hooroplossingen?

Neem contact op met Struijk Audiciens voor al uw vragen over hooroplossingen.