Heeft uw kind een gehoorapparaat nodig?

Twijfelen aan het gehoor van uw kind

Twijfelt u aan het gehoor van uw kind? Vaak is slechthorendheid lastig te herkennen bij kinderen. Een onderscheid maken tussen ‘niet willen’ of ‘niet kunnen’ horen is niet eenvoudig. Ook komt slechthorendheid niet snel aan het licht, omdat een kind snel geneigd is om zich aan te passen. Op deze manier compenseert hij of zij de gehoorvermindering.

Soms komt de slechthorendheid van een kind pas tot uiting op de basisschool. Uw kind kan zich bijvoorbeeld niet goed concentreren in de klas of niet goed meekomen in de groep.

Wat zijn de tekenen van gehoorverlies bij uw kind?

Er zijn meer tekenen die aantonen dat uw kind niet ‘normaal’ hoort en die u als ouder kunt herkennen. Zoals dichtbij de televisie zitten terwijl het volumeniveau hoog genoeg is. Last van moeheid en hoofdpijn. Niet reageren op intense geluiden of op iemand die buiten beeld is. Veel aandacht voor uw gezicht zodra u tegen uw kind praat. Moeite met concentreren. Slecht reageren op mensen in rumoerige ruimte. Of het geluid van de iPad of televisie harder zetten.

Wanneer u meerdere situaties herkent, adviseren wij u om het gehoor van uw kind te laten testen. Ook de milde varianten van gehoorvermindering kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor uw kind.

Oorzaken gehoorvermindering bij kinderen

Gehoorvermindering kan verschillende oorzaken hebben en kan zowel tijdelijk als blijvend zijn. Bijvoorbeeld verstopping door oorsmeer, verkoudheid, slijm achter of een scheurtje in het trommelvlies. Ook kan het luisteren naar harde muziek, een hersenvliesontsteking, erfelijke ziekte of ziekte van moeder tijdens de zwangerschap een aanleiding zijn tot gehoorvermindering.

Gehoorbescherming voor uw kind

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Het gehoor van een kind is heel gevoelig. Als er eenmaal gehoorschade is dan is daar niets meer aan te doen. Het is daarom heel belangrijk om het gehoor van uw kind te beschermen.

Zwemdoppen voor kinderen

Zwemles, een bezoek aan het plaatselijke zwembad of een duik in zee tijdens de zomervakantie… Er zijn vaak momenten dat uw kind lekker wilt zwemmen. Helaas kan het zwemwater ook irriteren in de oren. Deze zwemdoppen voor kinderen zijn gemaakt van zacht en comfortabel materiaal. Ook zijn ze voorzien van een filter waardoor uw kind u of de badmeester kan verstaan en er toch geen water in de oren komt.

Overprikkeling

Harde geluiden en veel geluiden kan een kind soms storen in zijn of haar prestaties. Door de geluiden raken kinderen overprikkeld, verliezen daarmee hun concentratie en kunnen zelfs worstelen met oververmoeidheid. Herkent u dit bij uw kind? Struijk Audiciens raadt u dan gehoorbescherming voor kinderen aan, zoals oorkappen. Deze oplossing kan via het Audiologisch Centrum worden geregeld.
Kinderen met autisme, ADD of ADHD kunnen ook voordeel hebben wij het dragen van gehoorbescherming. Zo kunnen zij zich overal, thuis of bijvoorbeeld op school, even afsluiten van de wereld en de bijbehorende prikkels.

Vliegdoppen voor kinderen

In het vliegtuig kan er drukverschil ontstaan. Dit kan vervelende oorpijn veroorzaken. Vliegdoppen voor kinderen zijn uitgerust met een drukcompensatiesysteem. Een speciale filter zorgt voor een reguliere luchttoevoer en een continue drukcompensatie. De pluggen zijn geschikt voor vliegreizen, treinreizen en verblijf op grote hoogtes én speciaal voor kinderen.

Gehoorbescherming harde geluiden

Uw kind beschermen tegen harde geluiden is niet makkelijk. Soms kan een omgeving niet vermeden worden. Denk aan de wekelijkse muziekles, vuurwerk tijdens oud en nieuw, een hoog volumegehalte tijdens een bruiloftsfeest of een verbouwing in huis.
Soms vliegen de decibellen je letterlijk om je oren én om de oren van uw kind. De oordoppen van Struijk Audiciens bieden dan uitkomst. Door het tegenhouden van geluid dragen onze oordoppen ook bij voor een goede nachtrust.

Afspraak maken?

Heeft uw kind een doorverwijzing gekregen via het Audiologisch Centrum of via de huisarts? Of zoekt u de juiste gehoorbescherming voor uw kind? De audiciens bij Struijk Audiciens zijn vriendelijk, geven de tijd en aandacht aan uw kind en geven u graag onafhankelijk, professioneel en eerlijk advies.

Ervaringen bij Struijk Audiciens

Bij Struijk Audiciens streven we naar gelukkige en tevreden klanten. Onderstaand ziet u een aantal ervaringen van klanten

Een vakman die je adviseert zonder commercieel opdringerig te zijn!

Jos van Dartel

Heel tevreden en super geholpen door Willemijn.

H vd Kammen

Waar anderen, met name ketens, mij een hoortoestel wilde verkopen (en daarvoor veel zorggeld aan reclame uitgeven) loste Struijk Audiciens mijn aanzienlijk hoorprobleem op. Je hoeft er niet om service te vragen. Die krijg je!

Philip Marsé

Alleen maar positief, er is alle tijd aan besteed geen gejaag alles echt goed bekeken wat voormijhet beste is, mijn dank aan Amy .

Flip van Bruchem

Heel goed, Review op trustpilot geplaatst.

Flip van Bruchem