Hoorproblemen

Bij baby's en kinderen


Ongeveer één op de vijf per 1.000 baby's worden geboren met gehoorverlies of verliezen hun gehoor kort na de geboorte. In totaal hebben 32 miljoen kinderen wereldwijd hebben een vorm van gehoorverlies. Er zijn veel verschillende oorzaken van gehoorverlies bij baby's en kinderen. Het kan aangeboren zijn (aanwezig bij de geboorte) of later in het leven worden verworven. Het kan tijdelijk of permanent zijn. Bij Struijk Audiciens zijn wij gespecialiseerd in het gehoor voor alle leeftijden.

Advies van uw audicien

TV oplossingen voor slechthorenden

Oorzaak gehoorverlies bij baby's

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van gehoorverlies bij baby's en kinderen. Sommige oorzaken, zoals een tijdelijke verstopping van het oorsmeer of een verkoudheid, kunnen slechts tijdelijk gehoorverlies veroorzaken. Andere oorzaken, zoals permanente beschadiging van het binnenoor of blootstelling aan hard geluid, kunnen echter leiden tot permanent gehoorverlies. Schade aan het binnenoor is een van de meest voorkomende oorzaken van blijvend gehoorverlies bij baby's en kinderen. Dit type beschadiging kan worden veroorzaakt door een infectie, ziekte of verwonding.

Gevolgen gehoorschade

Wanneer een baby of kind gehoorschade heeft opgelopen, zijn de gevolgen niet altijd onmiddellijk merkbaar, maar soms pas enkele jaren later. Gehoorschade kan leiden tot concentratieproblemen, stress, slaapproblemen, een verminderde taalontwikkeling en op lange termijn tinnitus. Een goed gehoor is essentieel voor de spraak- en taalontwikkeling van kinderen. Goed kunnen horen helpt bij de communicatie en het leren op school.

Als uw baby of kind moeite heeft met horen, is het belangrijk om zo snel mogelijk professionele hulp te zoeken. Er zijn veel manieren om gehoorverlies te behandelen, en hoe eerder u begint, hoe groter de kans dat de negatieve effecten worden beperkt.

Hoe merkt u gehoorverlies?

Als u vermoedt dat uw baby aan gehoorverlies lijdt, zijn er een paar dingen waar u op kunt letten:
  • Moeite om anderen te verstaan in een lawaaiige omgeving
  • Niet reageren op zachte geluiden
  • Zich moeilijk kan concentreren
  • Het (steeds) harder zetten van televisie en muziek
  • Last van hoofdpijn en moeheid
  • Opvallende aandacht voor uw gezicht als u tegen hem of haar praat

Vragen over het gehoor van uw baby of kind?

Gehoortest afnemen bij baby's en kinderen

Is uw kind al ouder en twijfelt u aan zijn of haar gehoor? Dat is heel vervelend. Gehoorvermindering kan verschillende oorzaken hebben en kunnen zowel tijdelijk als blijvend zijn. Om het zeker te weten kunt u een gehoortest laten doen. Onder de 16 jaar is het verstandig dat u direct een audiologisch centrum raadpleegt voor een gehoortest. Komt er na de gehoortest uit dat uw kind een hoortoestellen nodig heeft dan bieden wij een groot aanbod aan aan hoortoestellen voor baby's en kinderen.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang informatie over producten, kortingsacties en gehoortips


Hoormiddelen voor kinderen

Bij Struijk Audiciens begrijpen we dat kinderen met gehoorproblemen extra zorg en hulp nodig hebben. Daarom bieden we een scala aan oplossingen die zijn afgestemd op de individuele behoeften van elk kind, waaronder hoortoestellen van topmerken in diverse stijlen en kleuren. We bieden ook handige extra hulpmiddelen, zoals klaslokaalmicrofoons. Ons doel is om elk kind met gehoorproblemen de beste zorg te bieden, zodat ze vol zelfvertrouwen en comfortabel kunnen horen.