Welk gehoorapparaat kiezen?

Bij Struijk Audiciens staan uw gehoorverlies en uw wensen centraal bij het vinden van de juiste hooroplossing. Dit betekent dat u NIET een hoortoestel aangesmeerd krijgt die totaal niet past bij uw gehoorprobleem. Afhankelijk van uw hoorprobleem, voorkeuren en eisen, kiezen we samen met u het juiste merk en type. Uiteraard houden we hier ook rekening met uw budget.

Hoe krijg ik een hoortoestel?

Wordt uw gehoor minder? Struijk Audiciens is er om u te helpen de gehoorproblemen aan te pakken. Zo kunt u weer zorgeloos genieten van uw dagelijkse bezigheden. Om een hoortoestel te kopen doorloopt u samen met Struijk Audiciens de volgende stappen:

  • Erken uw gehoorverlies

    Dit is niet altijd even makkelijk. U denkt soms dat een piep in uw oren maar tijdelijk is of dat het aan uw gesprekspartner ligt dat u hem niet goed kunt verstaan. Het kunnen tekenen zijn dat uw gehoor achteruit gaat. Herken de signalen en grijp op tijd in.

  • Hoortest

    Alle klanten die voor het eerst bij Struijk Audiciens binnenkomen krijgen altijd een hoortest. Met deze hoortest kunnen wij zien wat er aan de hand is en hoe erg de gehoorproblemen zijn. Onze audicien bepaalt aan de hand van de uitslag wat de vervolgstap is. Bij slechthorendheid kunnen wij de problemen direct oplossen in onze eigen winkels. Bij een andere uitkomt sturen wij u door, via de huisarts, naar de KNO-arts of het audioloog centrum.

    Leeftijd
    Onder de 16 jaar is het verstandig dat u direct een audiologisch centrum raadpleegt. Tussen de 16 en de 67 jaar bent u van harte welkom om bij ons een hoortest te komen doen. Wel is het voor sommige verzekeraars nodig dat u een doorverwijzing krijgt van een erkende KNO arts. Bent u 68 jaar of ouder, dan mag u altijd zonder doorverwijzing uw gehoor laten testen en uw hoortoestel laten aanpassen. Lees meer over de hoortest bij Struijk Audiciens!

  • Intake

    Via de hoortest, de KNO-arts of het audioloog centrum komt u terecht bij de intake. Bij de intake worden uw wensen vastgesteld en kijken we welk hoortoestel het best bij u past. De hoortoestellen worden vervolgens direct besteld bij de leverancier.

  • Aanpassing

    Na levering volgt een nieuwe afspraak bij ons in de winkel. Bij deze afspraak wordt het hoortoestel aangepast op uw oren en gehoorproblemen.

  • Proefperiode

    Na de aanpassing volgt de proefperiode. De proefperiode duurt 8 tot 12 weken. In deze periode kunt u wennen aan het hoortoestel.

  • Eindcontrole

    Na de proefperiode volgt er een eindcontrole om te kijken of alle doelen gehaald zijn en of u tevreden bent met het gehoorapparaat.

  • Nazorg

    Bij de nazorg komt u minimaal 1 keer per jaar terug bij Struijk Audiciens om te controleren of het hoortoestel nog goed ingesteld staat. Deze nazorgperiode duurt meestal 5 jaar. Na de 5 jaar kijken we samen naar de juiste oplossing. Bijvoorbeeld door het hoortoestel te repareren, te vernieuwen of te vervangen.

    Extra zorg met het Struijk Servicepakket
    Om onze klanten nog beter te helpen in de nazorgperiode bieden wij het Struijk Servicepakket aan. Tijdens de jaarlijkse controle maken we het hoortoestel goed schoon, controleren we alle instellingen en testen we uw gehoor nogmaals.

Hoe kies ik een hoortoestel?

Aan de hand van de gehoortest en de daarbijbehorende vragenlijst kiezen we een categorie. Dit hangt af hoe zwaar de gehoorproblemen zijn.

Nadat we bepaald hebben welk soort hoortoestel geschikt is voor uw gehoorprobleem gaan we kijken welk merk bij u past. Bij Struijk Audiciens werken we met een assortiment van 5 hoortoestel merken.

Deze merken zijn: Phonak, Oticon, Widex, Resound en Bernafon.

Afhankelijk van uw budget, voorkeuren en eisen, kiezen we samen met u het juiste merk en type. Widex hoortoestellen adviseren we in de meeste gevallen voor oudere mensen en mensen die muziek belangrijk vinden. 

Phonak hoortoestellen zijn bijvoorbeeld weer meer geschikt voor mensen die spraak de belangrijkste factor vinden. Bij kleine beschadigingen aan het gehoor is het merk Oticon de ideale oplossing.

Om te bepalen welk hoortoestel geschikt is voor uw gehoorprobleem nodigen we u graag uit bij één van onze vestigingen van Struijk Audiciens.

Gehoorapparaat kiezen

Welk gehoorapparaat is het beste?

Om u een beeld te geven van goede hoortoestellen geven we een aantal voorbeelden van gehoorapparaten, met vergoeding en zonder vergoeding.

Gehoorapparaten met vergoeding

Hoortoestellen met vergoeding zijn niet de nieuwste gehoorapparaten. Het zijn echter nog steeds goede hoorapparaten voor mensen met een hoorprobleem.

Phonak Audeo V50

Oticon Siya 1

Gehoorapparaten zonder vergoeding

Gehoorapparaten zonder vergoeding zijn de beste hoortoestellen, dit komt door extra opties en mogelijkheden.

Phonak Marvel M90

Oticon OPN S1

Widex Evoke