Hoortoestel batterijen


Zoals u zich voor kunt stellen, heeft elk type gehoortoestel een ander type batterij nodig. Deze batterijen zijn onder te vertellen in vier typen

Bekijk onze batterijen
TV oplossingen voor slechthorenden

Deze batterijen zijn onder te vertellen in vier typen:

 • 10 (gele verpakking) > levensduur 3 - 5 dagen
 • 13 (oranje verpakking) > levensduur circa 7 - 10 dagen
 • 312 (bruine verpakking) > levensduur circa 5 - 7 dagen
 • 675 (blauwe verpakking) > levensduur circa 10 – 14 dagen

Bijna alle batterijen die wij verkopen, zijn van het merk Rayovac en PowerOne. Deze batterijen worden door onze professionele audiciens aangeraden, doordat zij een optimale kwaliteit van uw hoortoestel garanderen. U doet er dan ook goed aan deze batterijen te gebruiken in combinatie met uw gehoorapparaat van Struijk Audiciens.

312 hoortoestel batterijen

De best verkochte batterijen zijn de Extra Advanced voor hoorstellen type 312. U kunt ze herkennen aan de bruine verpakking. Deze batterijen gaat lang mee en geven een gelijke prestatie tijdens de levensduur. Streamt u veel met uw hoorstellen? Dan zijn de 312 hoortoestel batterijen zeer geschikt.

Batterijen vervangen gehoorapparaat

De batterij van uw gehoorapparaat gaan voor een bepaalde tijd mee. Een gemiddelde levensduur van een hoortoestel batterij is tussen de 3 en 16 dagen. Om goed te blijven horen, moet u op bepaalde momenten de batterijen dus vervangen.

Batterijen vervangen

Batterijen Abonnement Struijk

✓ Iedere 6 maanden automatisch nieuwe batterijen thuisbezorgd
✓ Altijd opzegbaar
✓ Iedere bestelling 10% korting
✓ A-merk batterijen (PowerOne of Rayovac)

Bestel direct online!

Hoe vervang ik de batterijen van mijn hoortoestel?

Zijn de batterijen van uw gehoorapparaat leeg? Dat is geen probleem. U kunt zelf de batterijen eenvoudig vervangen.

Stappenplan voor het vervangen van uw batterijen

 1. Aan de onderkant van uw hoortoestel voelt en ziet u een lipje of richeltje. Met behulp van uw nagel kunt u de batterijlade openen. Wanneer u de lade volledig heeft geopend, ziet u de lege batterij. Deze kunt u met uw vingers aanraken.
 2. Pak de batterij uit de lade of verwijder de batterij door uw hoortoestel om te keren.
 3. Haal een nieuwe batterij uit de verpakking en verwijder de plakstrip.
  Tip: wij adviseren om ongeveer twee minuten te wachten met het plaatsen van de nieuwe batterij. Wanneer u het stickertje verwijdert, komt er namelijk zuurstof bij de batterij. Door de zuurstof wordt de nieuwe batterij geactiveerd. Zodra de beschermde plakstip is verwijderd, begint de batterij zich te ontladen.
 4. Na twee minuten kunt u de nieuwe batterij plaatsen. Leg deze met de platte kant naar boven in de batterijlade.
 5. Vervolgens kunt u de batterijlade sluiten door het klepje vast te klikken. Op deze manier is uw hoortoestel weer klaar voor gebruik.

Instructievideo's voor het vervangen van gehoorapparaat batterijen

Om u te helpen, legt Rudi Struijk in onderstaande instructievideo's uit hoe u een batterij kunt vervangen voor een Phonak, Widex en Oticon gehoorapparaat.


Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang informatie over producten, kortingsacties en gehoortips


Waar koop ik goede batterijen?

U kunt zowel on- als offline batterijen aanschaffen. Voor de aankoop van batterijen voor hoortoestellen adviseert Struijk Audiciens Rayovac batterijen. Deze batterijen zijn van sterke kwaliteit en gaan langer mee dan diverse andere batterijmerken. U kunt deze batterijen via onze webshop aanschaffen of in één van onze vestigingen.

Wat kosten hoortoestel batterijen?

Rayovac extra advanced
Een pakje hoortoestel batterijen kost € 3,50,-
Bespaar € 5,- als u tien pakjes tegelijk koopt. Koop een voordeelverpakking van 10 pakjes batterijen voor slechts € 30,-

Koop uw Rayovac extra advanced hoorapparaat batterijen in de webshop of in een van onze winkels.

PowerOne batterijen
Een pakje hoortoestel batterijen kost € 3,22,-
Bespaar € 12,- als u tien pakjes tegelijk koopt. Koop een voordeelverpakking van 10 pakjes batterijen voor slechts € 19,95

Koop uw PowerOne hoorapparaat batterijen in de webshop of in een van onze winkels.

Wat adviseert Struijk Audiciens?

Struijk Audiciens adviseert Rayovac batterijen. Daarmee bent u altijd verzekerd van goede kwaliteit batterijen voor uw hoortoestel.

Worden hoortoestel batterijen vergoed? Of zijn de batterijen aftrekbaar?

De batterijen van uw hoortoestel worden niet vergoed door uw verzekeraar vanuit de basisverzekering. Vanuit de aanvullende verzekering worden bij sommige verzekeraars de batterijen wel vergoed.

U kunt ook de kosten van de batterijen, reparaties en de verzekering voor uw hoortoestel aftrekken van de belasting. Het is dan belangrijk om de bon te bewaren.

Tips voor uw hoorbatterijen

 • U kunt uw hoorbatterijen het beste bewaren bij een normale kamertemperatuur. Bewaar daarom uw batterijen niet in de koelkast.
 • Wanneer u de batterijen van uw gehoorapparaat wilt vervangen, is het verstandig om eerst uw handen goed te wassen. Vet en vuil op de batterij kunnen namelijk uw hoortoestel beschadigen.
 • Wanneer u uw hoortoestel niet draagt - bijvoorbeeld 's nachts - is het verstandig om uw toestel uit te zetten en de batterijlade te openen. Op deze manier kan het vocht ontsnappen en voorkomt u corrosie.
 • Uw hoortoestel geeft een geluidssignaal zodra de batterijen (bijna) leeg zijn. Negeer dit signaal niet en vervang de batterij snel. Een volledig ontladen batterij kan namelijk opzwellen. Het is dan lastig om deze te verwijderen.
 • Zorg ervoor dat u altijd reserve batterijen meeneemt. Ook wanneer u op vakantie gaat. Door de warmte of kou op uw vakantiebestemming hebben uw hoorbatterijen een minder lange levensduur. Op sommige bestemmingen is het lastig om aan de juiste hoorbatterijen te komen. Neem daarom altijd een reservepaar mee.

Hoe lang gaat een batterij mee?

De batterijen voor uw gehoorapparaat zijn klein en hebben daarom minder capaciteit. Ook wordt een hoorbatterij dagelijks en intensief gebruik.

Type batterijen

De type batterijen hebben verschillende levensduren:
Type 10: 3 - 5 dagen
Type 312: circa 7 dagen
Type 13: circa 14 dagen
Type 675: circa 2,5 – 3 weken

Hoe weet ik zeker dat de batterij leeg is?

Veel hoortoestellen geven via een pieptoon aan dat de batterijen bijna leeg zijn. Wij raden u aan om na deze melding de batterijen zo snel mogelijk te vervangen. Zodra de batterijen leeg zijn, hoort u een geluidsignaal.

Batterij nog vol?

Twijfelt u of uw batterij nog werkt? U kunt zelf onderzoeken of de batterij nog vol is. Bekijk hiervoor onderstaande video:

Oplaadbare batterijen hoortoestel

Gebruikt u veel batterijen voor uw gehoorapparaat? Dan zijn de PowerOne oplaadbare batterijen voor u de oplossing. De batterijen zijn binnen 5 uur opgeladen en zijn daarna 2 dagen te gebruiken. 
De PowerOne oplaadbare batterijen zijn verkrijgbaar in vier kleuren: geel (P10), oranje (P13), bruin (P312) en blauw (P675).

Invloeden op levensduur

Daarnaast hangt de levensduur van uw batterij ook af hoeveel u uw hoortoestel draagt en het verbruik van uw toestel. Ook de weersomstandigheden hebben invloed op de levensduur: door extreme warmte of kou kunt u korter gebruik maken van de batterij.

Overigens gaan de batterijen niet langer mee als u de plakstrip weer terug plaatst. De batterij wordt juist geactiveerd door het verwijderen van de strip. Het heeft dus geen zin om daarna de sticker er weer op te plakken.

Kruidvat en Action batterijen

Waarom zou u duurdere hoorbatterijen kopen als u ook goedkopere varianten kunt vinden bij bijvoorbeeld Kruidvat of Action? Goedkoop is duurkoop. De batterijen van Rayovac blijven tot het laatste moment voldoende stroom leveren zodat uw hoortoestel continue kwaliteit levert. Een goedkopere batterij - van bijvoorbeeld Kruidvat of Action - geven halverwege de levensduur minder stroom. Uw hoortoestel zal versterking blijven geven, maar dit gaat ten koste van de werking van het spraakverstaan. Dit geeft als resultaat dat u geluiden hoort, maar het minder goed verstaat.