Hoortoestellen onderhoud & onderdelen

Onderhoud gehoorapparaat

Uw hoortoestel is een gevoelig apparaat dat de kwaliteit van uw dagelijkse bezigheden enorm kan verbeteren. Daarbij is het van belang dat u het goed onderhoudt, zodat het toestel zo lang mogelijk dezelfde kwaliteit kan blijven leveren.

Struijk Audiciens biedt u verschillende producten waarmee u zelf het benodigde onderhoud aan uw hoortoestel kunt plegen.

Natuurlijk kunt u ook altijd langs komen bij één van onze hoorwinkels. Onze audiciens kunnen veel problemen met het gehoorapparaat direct verhelpen.

Droogsetje:

DroogboxHeeft u last van vochtige oren? Vocht kan de kwaliteit van uw hoortoestel verminderen.

Plaats uw hoortoestel regelmatig in een droogdoos en ontdek hoe gemakkelijk u hiermee het hoortoestel kunt onderhouden.

Uw hoortoestel droogt in de droogdoos vanzelf en als u regelmatig hier uw toestel in plaatst, blijft een uitstekende kwaliteit gewaarborgd.

Bekijk de droogbox

Reinigingssetje:

Heeft u een servicecontract bij Struijk? Dan krijgt u van ons kosteloos een reinigingssetje. U heeft natuurlijk ook de mogelijkheid om ze los aan te schaffen.

Dit wordt door onze medewerkers geadviseerd, omdat u hiermee heel gemakkelijk uw hoortoestel schoon kunt houden. Een schoon toestel zorgt voor een betere kwaliteit geluid.

Onze medewerkers vertellen u graag meer over de manier waarop u het toestel schoon kunt houden.

Onderdelen gehoorapparaat

Wij bieden u de mogelijkheid om de verschillende delen van uw hoortoestel te bestellen via onze winkels.

Is er een onderdeel kapot of aan vervanging toe? Breng een bezoekje aan een vestiging en vertel ons waar u naar op zoek bent.

U krijgt alvast een overzicht van de verschillende delen die we voor u kunnen vervangen.

Filterdopjes:

Cerustop filters

Deze zijn bedoeld om het vuil van bijvoorbeeld oorsmeer uit de luidspreker te houden.

De kwaliteit van uw luidsprekers blijft gewaarborgd, door het gebruik van filterdopjes.

U zult zich voor kunnen stellen dat een filterdopje verstopt kan raken. U doet er goed aan deze regelmatig te vervangen, zodat u optimaal kunt blijven horen.

Wij kunnen in de winkel voor u een filterdopje vervangen, maar u heeft ook de mogelijkheid om ze los te bestellen voor uw eigen voorraad.

Bekijk de filterdopjes

Luidsprekertjes:

Ondanks dat u filterdopjes gebruikt en regelmatig vervangt, kan het zo zijn dat uw luidsprekertjes verstopt raken. Natuurlijk bestaat er ook altijd de kans dat ze om een andere reden kapot gaan. Struijk Audicien biedt u altijd de mogelijkheid uw luidsprekertjes te vervangen, zodat het geluid van uw hoortoestel optimaal blijft. Kies voor losse luidsprekers of een handig servicepakket. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden op de pagina ‘Garantie’ en in onze winkels.

Oorstukjes:

Oorstukjes zijn een bijzonder onderdeel van uw hoortoestel. Ze maken namelijk de verbinding tussen het hoortoestel en de gehoorgang. Het is dan ook essentieel dat de oorstukjes die u heeft perfect aansluiten, omdat hierdoor het geluid beïnvloed wordt. U merkt het al snel als een oorstukje niet perfect aansluit. U ervaart dan een piepend of fluitend geluid.

Opmeten oorstukjes

Bij Struijk Audiciens maken we regelmatig afdrukken van het oor.

Dit doen we bijvoorbeeld om te kijken welk type gehoorapparaat nodig is of bij het aanmeten van oordoppen op maat.

In de video ziet u een voorbeeld hoe Rudi Struijk een afdruk maakt van het oor:


Soorten oorstukjes

Er zijn twee soorten oorstukjes. De eerste soort is gemaakt van hard acryl. Dit is een materiaal dat wat zwaarder in het oor drukt, maar dat eenvoudig is om schoon te maken.

De tweede soort is gemaakt van siliconenmateriaal. Dit materiaal is zachter en flexibeler. Uw audicien adviseert u graag over de voordelen van de verschillende soorten oorstukjes en welke het best bij u past.

Leveren de oorstukjes irritatie op in uw oren? Merkt u dat ze jeuken of veroorzaken ze een allergische reactie? Wees dan niet ongerust, maar breng een bezoekje aan uw audicien.

Wij kunnen namelijk uw oorstukje voorzien van een speciale laag. Met een glaslak laag, een zilverlaag of een goudlaag kan de irritatie worden weggenomen om te zorgen dat u comfortabel kunt blijven horen.

Kom langs bij Struijk Audiciens of neem contact met ons op voor meer informatie over hoortoestel onderhoud en onderdelen.

Onderdelen op maat aanvragen?

Neem contact op met Struijk Audiciens voor meer informatie over hoortoestel onderhoud en onderdelen!