Praktijkervaringen met Gehoorbescherming

“Want op jonge leeftijd al gehoorschade oplopen wilt niemand.”

Ik heb nu al een poosje vakantie en daar geniet ik van. Vaak ga ik samen met mijn vriendinnen een drankje drinken. Af en toe ga ik ook naar de disco met een grote groep vrienden.

Dit weekend gingen we weer met zijn allen op pad. Maar dit keer nam ik een setje gehoorbeschermers mee. Ik had er wel eens wat over gehoord. Oordopjes om zo je oren te beschermen tegen het lawaai. Ik vond het eigenlijk niet zo nodig. Natuurlijk stond de muziek hard, maar zo schadelijk zal het niet zijn toch? Voordat we de disco binnen gingen deed ik mijn oordopjes in. Even proberen maar toen zaten ze prima. Ik had expres niets aan mijn vrienden verteld. Ik was benieuwd of het zou opvallen dat ik nu gehoorbescherming zou dragen.

Ik merkte eigenlijk alleen dat de muziek wat zachter was.

De avond begon. Ik merkte eigenlijk alleen dat de muziek wat zachter was. Maar het was niet vervelend, juist veel prettiger. Ik hoorde de muziek uitstekend en kon gewoon gezellig met mijn vrienden meedoen. Toen ik ze een poosje in had, was ik benieuwd naar het verschil. En toen mijn oortjes uit waren schrok ik best. De muziek was veel harder. Ik stond in de buurt van een grote box waar de muziek uit dreunde. Het viel mij nu pas op hoe hard de muziek werkelijk staat! Ik liet mijn oordopjes een poosje uit want we gingen naar buiten. Toen we alweer een poosje binnen waren dacht ik opeens aan mijn oordopjes. Je went zo snel aan de harde muziek!

Gehoorbescherming is onmisbaar. Zeker als je vaak naar een concert gaat of een festival bezoekt. Ik raad iedereen van mijn leeftijd aan om gehoorbescherming te gebruiken.

Sarah,
18 jaar.

Gehoorbescherming nodig?

Vraag nu gehoorbescherming aan bij Struijk Audiciens