Online hoortest

Met de online hoortest van Struijk Audiciens controleert u eenvoudig hoe fit uw gehoor op dit moment is. Deze test is niet zo nauwkeurig als een professionele diagnose in een van onze winkels, maar geeft wel een goede indicatie zonder dat u hiervoor uw huis uit hoeft. Aan het einde van de test kunt u, afhankelijk van de uitslag, contact met ons opnemen voor verdere hulp.

  • Binnen 10 minuten uw gehoor getest
  • Indicatie over de fitheid van uw gehoor
  • Ontvang een basis audiogram

Online hoortest

Struijk Audiciens - Online hoortest


Hoortest op locatie

Heeft u toch behoefte aan een professionele hoortest? Dan bent u altijd welkom in een van onze winkels.

  • Vrijblijvende & gratis gehoortest
  • Gehoortest 45 min tot 1 uur
  • Doet geen pijn
  • Vriendelijke medewerkers
  • Ook begeleiding na de hoortest

Directe oplossing voor uw problemen

Bij slechthorendheid kunnen wij de problemen direct oplossen in onze eigen winkels. Bij een andere uitkomst sturen wij u door, via de huisarts, naar de KNO-arts of het audioloog centrum.


Online hoortest doen

Veelgestelde vragen over een hoortest bij Struijk Audiciens

Hoe werkt een gehoortest?

Uw Struijk audicien zal de gehoortest bij u uitvoeren en uw vragen beantwoorden. Tijdens de test krijgt u een speciale hoofdtelefoon op. Op deze manier worden uw oren volledig afgesloten zodat u niet wordt afgeleid door omgevingsgeluiden.

Lees meer

Wat kost een gehoortest?

Alle klanten die voor het eerst bij Struijk Audiciens binnenkomen, krijgen altijd een gratis hoortest.

Lees meer

Doet een gehoortest pijn?

Vaak krijgen we van klanten de vraag of een gehoortest pijn doet. Gelukkig is dat niet het geval. Tijdens de test in onze stille cabine draagt u een koptelefoon. Hiermee luistert u naar verschillende tonen op verschillende volumes en frequenties. U kunt gerust zijn, want u zult geen pijn of ongemak ervaren tijdens de gehoortest.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

 

 

Wat na de hoortest?

Via de hoortest, de KNO-arts of het audioloog centrum komt u terecht bij de intake. Bij de intake worden uw wensen vastgesteld en kijken we welk hoortoestel het best bij u past. De hoortoestellen worden vervolgens direct besteld bij de leverancier.

Lees meer

Hoe lees je een hoortest?

De hoortest wordt afgenomen met hulp van een audiometer. De resultaten die u hoort, worden op het audiogram genoteerd door de audicien.

Lees meer

Hoe gaat een gehoortest bij een kind?

Is uw kindje al ouder en twijfelt u aan zijn of haar gehoor? Dat is heel vervelend. Gehoorvermindering kan verschillende oorzaken hebben en kunnen zowel tijdelijk als blijvend zijn. Denk aan een verstopping door oorsmeer, verkoudheid, slijm achter óf een scheurtje in het trommelvlies. Ook kan het luisteren naar harde muziek, een hersenvliesontsteking, erfelijke ziekte of ziekte van moeder tijdens de zwangerschap een aanleiding zijn tot gehoorvermindering.

Lees meer

Hoe gaat een gehoortest bij een baby?

Ook baby’s krijgen al vroeg te maken met een gehoortest. In de eerste weken wordt er een gehoortest afgenomen. Waar de test wordt gedaan, hangt af van de regio waar u woont. Het consultatiebureau neemt contact met u op. Is uw baby ouder dan zes weken? Dan wordt er geen gehoortest meer aangeboden.

Lees meer

Hoe werkt een spraakaudiogram?

De verticale as toont het percentage woorden dat u verstaan hebt. De horizontale as staat voor het geluidsniveau in decibel. De grijze lijn is van iemand zonder gehoorverlies. Deze persoon hoort 100 procent van de woorden bij 50 decibel; dit is even hard als een normaal gesprek. Wordt er gefluisterd op 30 decibel, dan verstaat een goed horende nog 70 procent van de woorden.

De rode lijn met rondjes die u ziet, staat voor u rechteroor. De blauwe lijn met kruisjes staat voor uw linkeroor. Een spraakaudiogram toont wanneer u woorden echt kunt verstaan.

Lees meer

Hoe werkt een toonaudiogram?

Ziet u op het toonaudiogram een punt op 40 decibel en 1000 kHz? Dan heeft u bij een toonhoogte van 1000 kHz een geluidsverlies van 40 decibel. Pas met een versterking van 40 decibel hoort u op die toonhoogte even goed als een goed horende. De persoon zonder gehoorverlies, is de rechte lijn. Die persoon hoort alle toonhoogtes.

Lees meer