Gehoorbescherming

Voorkom blijvende gehoorschade

oordopppen-hoor beschermingGoed kunnen horen en verstaan is belangrijk. Toch kan geluid ook ongewenst zijn. Niet alleen tijdens het werk op de bouwplaats of het klussen in het nieuwe huis. Ook voor de motorrijder en de fanatieke zwemmers is het belangrijk om het gehoor te beschermen.

Waarom uw gehoor beschermen?

Geluiden die te hard zijn kunnen een schade aan uw gehoor toebrengen. In veel gevallen is de schade niet meer te genezen. Beschadiging van het gehoor kan onopgemerkt ontstaan en groter worden.

Wanneer kan gehoorbeschadiging ontstaan?

Het kan zijn dat u niets van uw gehoorschade opmerkt. Maar als u regelmatig met een te hoog geluidsniveau in aanraking komt, wordt deze schade steeds groter.

Aantal decibel Geluid Gehoorschade
120- 130 dB Dance event, Houseparty, Disco, Popconcert, mp3-speler Direct
110 dB Houseparty, Disco, Popconcert, mp3-speler Direct
100 dB Disco, popconcert, mp3-speler Na 5 minuten
95 dB Disco, popconcert, mp3-speler Na 15 minuten
92 dB Disco, popconcert, mp3-speler Na 30 minuten
89 dB Zware vrachtwagen Na 1 uur
86 dB Voortrazende trein Na 2 uur
83 dB Verkeerslawaai Na 4 uur
80 dB Stadslawaai Na 8 uur
77 dB Luidruchtige gesprekken Geen

Hoe voorkomt u gehoorbeschadiging?

Door gebruik te maken van het juiste type gehoorbescherming kunt u beschadiging van uw gehoor voorkomen.

Wat zijn de kosten van gehoorbeschemers?

De kosten van gehoorbeschermers hangen af van het type gehoorbescherming. Standaard oordopjes kosten zijn bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf €10,-. Als u kiest voor oordoppen op maat zijn de kosten hoger. Gehoorbescherming op maat is verkrijgbaar vanaf €100,-

Waar kan ik uit kiezen bij oordoppen?

U kunt kiezen uit universele gehoorbescherming / oordoppen of gehoorbescherming / oordoppen op maat. Bij universele oordoppen is de investering laag en heeft door verschillende pasvormen bijna altijd de goede maat. Omdat ieder oor uniek is kan het alleen zijn dat een standaard oordopje toch niet helemaal goed afsluiten. In dat geval adviseren we u dus om oordoppen op maat te laten aanmeten. Deze oordoppen zijn volledig gemaakt voor uw oren en passen daardoor sluitend.

Bij Struijk Audiciens adviseren we u graag welke type gehoorbescherming het beste bij uw situatie past.

Gehoorbeschermers standaard

Universele gehoorbeschermers

Universele gehoorbeschermers hebben een algemene maat en zijn beschikbaar voor uiteenlopende omstandigheden. Van gebruik in een luide werkomgeving tot een oplossing bij muziekfestivals.

In de winkel en op onze website helpen wij u graag met de juiste keuze. Gehoorbescherming is er voor jong en oud!

Bekijk de universele oordoppen

Oordoppen op maat

Elk oor is anders. Daarom is er gehoorbescherming op maat. Wanneer standaard oordoppen niet voldoende afsluiten adviseren wij op maat gemaakte gehoorbescherming. Alle oordoppen kunnen voor u op maat gemaakt worden. Deze oordoppen sluiten helemaal aan op de vorm van uw oren.

Op maat gemaakte oordoppen gaan langer mee dan standaard oordoppen en zijn van betere kwaliteit. Daarnaast heeft u de garantie dat de oordoppen goed afsluiten en dus altijd functioneren.

Lees meer over oordoppen op maat

Oordoppen op maat

Stel hier uw vraag over gehoorbescherming