Gehoorbescherming

Voorkom blijvende gehoorschade met oordoppen

oordopppen-hoor beschermingGoed kunnen horen en verstaan is belangrijk. Toch kan geluid ook ongewenst zijn. Niet alleen tijdens het werk op de bouwplaats of het klussen in het nieuwe huis. Ook voor de motorrijder en de fanatieke zwemmers is het belangrijk om het gehoor te beschermen.

Waarom uw gehoor beschermen?

Geluiden die te hard zijn kunnen een schade aan uw gehoor toebrengen. In veel gevallen is de schade niet meer te genezen. Beschadiging van het gehoor kan onopgemerkt ontstaan. De hoorproblemen die hier het gevolg van zijn  kunnen alsmaar groter worden.

Wanneer kan gehoorbeschadiging ontstaan?

Het kan zijn dat u niets van uw gehoorschade opmerkt. Maar als u regelmatig met een te hoog geluidsniveau in aanraking komt, wordt deze schade steeds groter. In onderstaande tabel ziet u de kans op gehoorbeschadiging bij verschillende geluiden:

Gehoorschade decibel tabel

Aantal decibel Geluid Gehoorschade
120- 130 dB Dance event, Houseparty, Disco, Popconcert, mp3-speler Direct
110 dB Houseparty, Disco, Popconcert, mp3-speler Direct
100 dB Disco, popconcert, mp3-speler Na 5 minuten
95 dB Disco, popconcert, mp3-speler Na 15 minuten
92 dB Disco, popconcert, mp3-speler Na 30 minuten
89 dB Zware vrachtwagen Na 1 uur
86 dB Voortrazende trein Na 2 uur
83 dB Verkeerslawaai Na 4 uur
80 dB Stadslawaai Na 8 uur
77 dB Luidruchtige gesprekken Geen

Hoe voorkomt u gehoorbeschadiging?

Door gebruik te maken van het juiste type gehoorbescherming kunt u beschadiging van uw gehoor en het kopen van een gehoorapparaat voorkomen. Bekijk ook de praktijkervaringen van onze klanten met oordoppen.

Wat zijn de kosten van gehoorbeschemers?

De kosten van gehoorbeschermers hangen af van het type gehoorbescherming. Standaard oordopjes kosten zijn bijvoorbeeld al verkrijgbaar vanaf €10,-

Wanneer u kiest voor oordoppen op maat zijn de kosten hoger. Deze oordoppen gaan echter wel langer mee en zijn op maat gemaakt voor uw oren. Gehoorbescherming op maat is verkrijgbaar vanaf € 100,- voor basis oordoppen. Professionnelle oordoppen op maat zijn verkrijgbaar voor € 165,-

Muziek in ear oordoppen zijn verkrijgbaar vanaf € 440,- tot € 1.160,- De bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW.

In welke situaties kan ik gehoorbescherming gebruiken?

Oordoppen kunnen gebruikt worden voor diverse doeleinden. Enkele voorbeelden zijn: vliegen, zwemmen, ontspannen, slapen, werken, motorrijden, muziek en veel meer!

Waar kan ik uit kiezen bij oordoppen?

U kunt kiezen uit universele oordoppen of oordoppen op maat. Bij universele oordoppen is de investering laag en heeft door verschillende pasvormen bijna altijd de goede maat. Omdat ieder oor uniek is kan het alleen zijn dat een standaard oordopje toch niet helemaal goed afsluiten. In dat geval adviseren we u dus om oordoppen op maat te laten aanmeten. Deze oordoppen zijn volledig gemaakt voor uw oren en passen daardoor sluitend.

Bij Struijk Audiciens adviseren we u graag welke type gehoorbescherming het beste bij uw situatie past.

Universele gehoorbeschermers

Universele gehoorbeschermers hebben een algemene maat en zijn beschikbaar voor uiteenlopende omstandigheden. Van gebruik in een luide werkomgeving tot een oplossing bij muziekfestivals.

In de winkel en op onze website helpen wij u graag met de juiste keuze. Gehoorbescherming is er voor jong en oud!

Bekijk de universele oordoppen

Oordoppen op maat

Elk oor is anders. Daarom is er gehoorbescherming op maat. Wanneer standaard oordoppen niet voldoende afsluiten adviseren wij op maat gemaakte gehoorbescherming. Dit worden ook wel otoplastieken genoemd. Alle oordoppen kunnen voor u op maat gemaakt worden. Deze oordoppen sluiten helemaal aan op de vorm van uw oren.

Op maat gemaakte oordoppen gaan langer mee dan standaard oordoppen en zijn van betere kwaliteit. Daarnaast heeft u de garantie dat de oordoppen goed afsluiten en dus altijd functioneren.

Lees meer over oordoppen op maat

Oordoppen op maat aanmeten

Voor het opmeten van uw oren voor oordoppen op maat komt u langs bij Struijk Audiciens. De audicien kijkt eerst met een otoscoop in het oor. Wanneer alles goed schoon is in het oor wordt er een watje geplaatst. Met dit watje wordt het trommelvlies beschermt tijdens het maken van de afdruk.

Vervolgens wordt er via een spuitje siliconen materiaal in het oor geplaatst. Na een aantal minuten drogen halen we de afdruk uit het oor. Door het drogen is de afdruk hard geworden. Met dit maatproduct kunnen we de oordoppen op maat exact op maat laten maken.

Gehoorbescherming voor medewerkers

Oordoppen voor medewerkers zijn belangrijke onderdelen voor het functioneren van uw bedrijf. Afhankelijk van het type bedrijf adviseren we bij Struijk verschillende oordoppen op maat.

Zo hebben we bijvoorbeeld oordoppen voor zwaar industrieel werk, maar ook voor minder lawaaierige omgevingen. Wij komen ook bij u op het werk gehoorbeschermers aanmeten. van op maat gemaakte gehoorbeschermers voor zakelijk gebruik! Maak direct een afspraak!

Maak een Afspraak!

Oordoppen voor kinderen

Het gehoor van een kind is heel gevoelig. Als er eenmaal gehoorschade is dan is daar niets meer aan te doen. Het is daarom heel belangrijk om het gehoor van uw kind te beschermen.

Dat snappen wij heel goed bij Struijk Audiciens. Daarom bieden wij kwalitatieve oordoppen aan die in verschillende situaties uitkomst bieden

Bekijk de mogelijkheden

Stel hier uw vraag over gehoorbescherming