Oorsuizen Tinnitus

Een pieptoon, ruisen, suizen, brommen of fluiten. Heeft u continu één van deze vervelende geluiden in uw horen? Grote kans dat u last heeft van Tinnitus. Oorzuisen of Tinnitus is een veel voorkomend probleem in Nederland. Bij Struijk Audiciens helpen we u als gehoorspecialist graag met het verminderen van klachten.

Symptomen van Tinnitus

Bij Tinnitus worden twee twee categorieën onderscheiden, de subjectieve en de objectieve tinnitus. De meest voorkomende is de subjectieve tinnitus waarbij geluiden in het hoofd en de oren gehoord worden die alleen u hoort. Van objectieve tinnitus is sprake wanneer u een geluid hoort, dat ook door andere gehoord kan worden. Enkele oorzaken van Tinnitus zijn: stress, infectie aan de oren, verwondingen aan het hoofd en de oren, bijwerkingen van medicijnen en blootstelling aan harde geluiden. Vaak zijn deze oorzaken in combinatie met andere factoren verantwoordelijk voor het ontstaan van Tinnitus.

Gevolgen van Tinnitus

Door het continu horen van irritante geluiden ervaren veel mensen problemen met Tinnitus. Enkele voorbeelden van gevolgen van Tinnitus zijn:

  • Slaapproblemen
  • Stress
  • Angst
  • Verminderde concentratie
  • Depressie
  • Social isolement

Struijk Audiciens en Tinnitus

Bij Struijk Audiciens in Den Bosch helpen we u graag met het verminderen van hoorproblemen met Tinnitus. Hierbij maken wij gebruik van de Tinnometer. Hiermee kunnen we een jaarlijkse tinnitusbeoordeling aanbieden. Door de resultaten te vergelijken uit de eerdere sessie kunnen we u per jaar nog beter adviseren bij het behandelen van oorsuizen.

Bekijk de tinnitusbehandeling

Neem contact met ons op of maak een afspraak bij één van onze vestigingen.

Maak een afspraak

Bel ons
Ook kunt u op bellen naar één van onze vestigingen:
Vestiging Den Bosch: (073) 612 64 48 Vestiging Geldermalsen: (0345) 57 06 75 Vestiging Leerdam: (0345) 342 130