Oorsuizen Tinnitus

Een pieptoon, ruisen, suizen, brommen of fluiten. Heeft u continu één van deze vervelende geluiden in uw horen? Grote kans dat u last heeft van tinnitus. Oorsuizen of tinnitus is een veel voorkomend probleem in Nederland. Bij Struijk Audiciens helpen we u als gehoorspecialist graag met het verminderen van klachten met een jaarlijkse tinnitusbeoordeling.

Tinnitus oplossen

Symptomen van Tinnitus

Bij Tinnitus worden twee twee categorieën onderscheiden, de subjectieve en de objectieve tinnitus. De meest voorkomende is de subjectieve tinnitus waarbij geluiden in het hoofd en de oren gehoord worden die alleen u hoort. Van objectieve tinnitus is sprake wanneer u een geluid hoort, dat ook door andere gehoord kan worden.

Oorzaken van Tinnitus

Tinnitus kan verschillende oorzaken hebben. Vaak wordt het veroorzaakt door lawaaibeschadiging, bijvoorbeeld door harde muziek, lawaai op de werkplek of explosies. Andere mogelijke oorzaken zijn gehoorverlies, leeftijdsgerelateerde gehoorproblemen, oorinfecties, bepaalde medicijnen, hoofd- of nekletsel, en zelfs stress en angst.


Maak een afspraak

Input your text here! The text element is intended for longform copy that could potentially include multiple paragraphs.

Gevolgen van Tinnitus

Door het continu horen van irritante geluiden ervaren veel mensen problemen met Tinnitus. Enkele voorbeelden van gevolgen van Tinnitus zijn:

  • Slaapproblemen
  • Stress
  • Angst
  • Verminderde concentratie
  • Depressie
  • Social isolement

5 tips voor verminderde impact van Tinnitus

Hoewel er geen definitieve genezing voor oorsuizen bestaat, zijn er verschillende strategieën die u kunnen helpen de klachten te verminderen en er beter me om te leren gaan. We zetten er een paar voor u op een rij. Onthoud dat tinnitus voor elke persoon anders kan zijn, dus het kan nuttig zijn om verschillende strategieën uit te proberen en te ontdekken wat het beste werkt voor u. Raadpleeg altijd een medisch professional of een audicien voor specifiek advies en begeleiding.

Geluidsafleiding: Richt uw aandacht op externe geluiden om het tinnitusgeluid te maskeren. Daarbij kunt u denken aan bijvoorbeeld ontspannende muziek, omgevingsgeluiden gebruiken zoals een ventilator of een rustige natuurlijke omgeving opzoeken. Het doel is om uw aandacht af te leiden van het tinnitusgeluid.

Stressvermindering: Stress kan de intensiteit van tinnitus verergeren. Het beoefenen van stressverlagende technieken zoals meditatie, diepe ademhalingsoefeningen, yoga of ontspanningsoefeningen kunnen daarbij helpen.

Gehoorbescherming: Bescherm uw gehoor tegen luide geluiden die tinnitus kunnen verergeren. Draag oordopjes of gehoorbeschermers bij blootstelling aan harde geluiden, zoals concerten, sportevenementen of lawaaierige werkplekken. Zo voorkomt u verdere schade aan uw gehoor.

Ondersteuning zoeken: Zoek steun bij vrienden, familie of professionele hulpverleners. Praten over uw ervaringen en emoties met mensen die u vertrouwt, kan een grote opluchting zijn. Daarnaast kunt u overwegen om lid te worden van een tinnitus-ondersteuningsgroep, waar u ervaringen kunt delen en tips kunt krijgen van anderen die dezelfde uitdagingen doormaken.

Gezonde levensstijl: Een gezonde levensstijl kan bijdragen aan het verminderen van tinnitusklachten. Zorg voor voldoende slaap, eet een uitgebalanceerd dieet, vermijd overmatig cafeïne- en alcoholgebruik, en regelmatige lichaamsbeweging. Het handhaven van een gezonde levensstijl kan uw algehele welzijn verbeteren en uw vermogen om met tinnitus om te gaan vergroten.

Gehoorapparaat bij oorsuizen

Bij Struijk Audiciens in Den Bosch helpen we u graag met het verminderen van hoorproblemen met Tinnitus. Hierbij maken wij gebruik van de Tinnometer en een gehoorapparaat.

Een groot voordeel voor u is dat het nieuwe apparaat de mogelijkheid geeft om sessies op te slaan en weer opnieuw te gebruiken. Hierdoor kunnen we bij Struijk Audiciens een jaarlijkse tinnitusbeoordeling aanbieden. Door de resultaten te vergelijken uit de eerdere sessie kunnen we u per jaar nog beter adviseren bij het behandelen van oorsuizen.

Door de resultaten te vergelijken uit de eerdere sessie kunnen we u per jaar nog beter adviseren bij het behandelen van oorsuizen.


Tinnometer tinnitus

Contact opnemen met Struijk Audiciens?

Wilt u graag een afspraak maken of een vraag stellen? Dat kan heel eenvoudig online. Graag ontvangen wij onderstaande gegevens van u. Op deze manier kunnen wij u benaderen voor een afspraak. Nadat u het formulier heeft ingevuld en verzonden, bellen wij u zo snel mogelijk terug.

Rudi Struijk

Direct contact?

U kunt bellen naar een Struijk Audiciens-vestiging bij u in de buurt. Onze kundige medewerkers staan voor u klaar om u vriendelijk te woord te staan.

Vestiging Amersfoort
(033) 47281 83
Vestiging Bergen op Zoom
(0164) 245 264
Vestiging Breda
(076) 870 0066
Vestiging Den Bosch:
(073) 612 64 48

Vestiging Geldermalsen:
(0345) 57 06 75

Vestiging Leerdam:
(0345) 342 130
Vestiging Sneek:
(0515) 460 480