Verwijzing KNO arts

Uw eerste aanspreekpunt voor gehoorproblemen is natuurlijk uw huisarts. Deze zal u echter al snel doorverbinden naar een KNO-arts of een audiologisch centrum, waar u een meer specialistische dienstverlening geniet. Wat kan hier voor u worden gedaan? Wij leggen u graag uit wat de verschillende specialisten voor u kunnen betekenen en hoe Struijk Audiciens met deze partijen samenwerkt.

De KNO arts

KNO staat voor keel, neus en oor. Zoals de naam al doet vermoeden, is de KNO-arts de specialist op het gebied van alles wat met keel, neus en oor te maken heeft. Bent u tussen de 16 en de 67 jaar, dan is de KNO-arts voor u degene die vast kan stellen of u last hebt van slechthorendheid en wat de oorzaak hiervan is. Ook wanneer u bij de Struijk Audicien langskomt, kunnen wij u adviseren om langs te gaan bij een KNO-arts. Wij willen voor u de kwaliteit van uw dagelijkse bezigheden vergroten en dat begint met een bezoek aan de KNO-arts. Wij kunnen voor u de symptomen bestrijden, maar de KNO-arts kan de oorzaak achterhalen. Blijkt bijvoorbeeld dat u de ziekte van Ménière heeft, dan is de KNO-arts er om u te begeleiden. Uw Struijk audicien kan u helpen om uw dagelijkse bezigheden te vergemakkelijken. Deze samenwerking is dan ook essentieel.

Audiologisch centrum

Uw Struijk audicien kan u adviseren over tal van verschillende onderwerpen. Toch kan het zijn dat wij u moeten doorverwijzen naar een audiologisch centrum. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer u last heeft van ernstig oorsuizen of voor meervoudig gehandicapten. De meer complexe zaken van de hoorzorg worden door het audiologisch centrum overgenomen. Speelt uw slechthorendheid een rol op uw werk of bij het volgen van onderwijs, dan bent u welkom om uw Struijk audicien om advies te vragen. Wij kunnen u dan doorverwijzen naar het audiologisch centrum.

Kinderen tot en met 16 jaar

Verminderd gehoor bij kinderen tot en met 16 jaar is niet gebruikelijk. Om die reden zal in dit geval dus ook altijd worden doorverwezen naar een audiologisch centrum. Hier staat een multidisciplinair team klaar om te kinderen te begeleiden en hier worden hoortoestellen vergoed. Uw Struijk audicien vertelt u hier graag meer over.

Afspraak maken