Hoorproblemen

Verwijzing KNO-arts


Bij gehoorproblemen is uw huisarts de eerste stap. Zij verwijzen u door naar specialisten zoals KNO-artsen of audiologische centra. We kunnen ons goed voorstellen dat u zich afvraagt wat daar voor u kan worden gedaan. Daarom leggen we graag aan u uit wat deze specialisten voor u kunnen betekenen en hoe Struijk Audiciens met deze partijen samenwerkt.

Maak een afspraak

Image

De KNO-arts

'KNO' staat voor 'keel, neus en oor'. Een KNO-arts is de specialist op het gebied van alles wat met keel, neus en oor te maken heeft. Bent u tussen de 16 en 67 jaar? Dan is de KNO-arts de aangewezen persoon om vast te stellen of u last heeft van slechthorendheid en wat de oorzaak is.

Komt u bij Struijk Audiciens langs? Dan is het ook mogelijk dat wij u adviseren om bij een KNO-arts langs te gaan.
Wij willen namelijk graag de kwaliteit van uw dagelijkse bezigheden vergroten. En dat begint met een bezoek aan de KNO-arts. Wij kunnen de symptomen bestrijden, maar de KNO-arts kan de oorzaak achterhalen.

Wanneer bijvoorbeeld is vastgesteld dat u de ziekte van Ménière heeft, dan is de KNO-arts er om u te begeleiden. Uw Struijk audicien helpt u om uw dagelijkse bezigheden makkelijker te maken. De samenwerking tussen Struijk Audiciens en de KNO-arts is daarom essentieel.

Audiologisch centrum

Uw Struijk audicien staat graag voor u klaar en kan u advies geven over verschillende onderwerpen. Toch kan het zijn dat we u moeten doorverwijzen naar een audiologisch centrum. De complexe zaken van de hoorzorg worden door het audiologisch centrum overgenomen. Bijvoorbeeld wanneer u last heeft van ernstige oorsuizen of meervoudige handicaps.

Speelt uw slechthorendheid een rol op uw werk of bij het volgen van onderwijs? U bent altijd welkom bij uw Struijk audicien voor persoonlijk advies. Hij of zij kan u dan doorverwijzen naar het audiologisch centrum.

Kinderen tot en met 16 jaar

Verminderd gehoor bij kinderen en jongeren tot en met 16 jaar is niet gebruikelijk. Daarom wordt hij of zij altijd doorverwezen naar een audiologisch centrum. Bij het audiologisch centrum staat een multidisciplinair team klaar om uw kind te begeleiden. Ook worden hier de hoortoestellen vergoed. Wilt u meer weten? Of heeft u een doorverwijzing gekregen van uw KNO-arts? Struijk Audiciens helpt u graag verder. Maak een afspraak met één van onze audiciens door onderstaand formulier in te vullen.


Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang informatie over producten, kortingsacties en gehoortipsMeest voorkomende gehoorproblemen

Er zijn diverse soorten gehoorproblemen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende gehoorproblemen:

Slecht gehoor bij ouderen

Naarmate men ouder wordt, gaat het gehoor achteruit. Merkt u dat u de televisie minder goed hoort of dat u sommige gesprekken niet meer kunt volgen? Kom dan eens langs bij de Struijk Audiciens en laat u gehoor testen. Wij hebben de meest geavanceerde hoorapparaten en andere hulpmiddelen om u weer vooruit te helpen.

Verschillende factoren die leiden tot ouderdomsslechthorendheid zijn:

 1. Erfelijkheid
 2. Blootstelling aan lawaai
 3. Roken
 4. Drinken van alcohol
 5. Vernauwing van bloedvaten
 6. Hoge bloeddruk
 7. Diabetes
 8. Langdurige stress,
 9. (langdurig) medicijngebruik
 10. Blootstelling aan chemische stoffen
 11. Overgewicht

Gehoorschade

Wanneer de trilharen in uw binnenoor beschadigen, veroorzaakt dat gehoorschade. Deze trilhaartjes kunnen op een natuurlijke manier slijten door ouderdom – ook wel ‘ouderdomsslechthorendheid’ genoemd. Maar de trilharen kunnen ook beschadigen door teveel blootstelling aan harde geluiden. Lees meer over gehoorschade.