Hoortest

Gratis uw oren testen bij Struijk Audiciens

Alle klanten die voor het eerst bij Struijk Audiciens binnenkomen krijgen altijd een hoortest. Met deze hoortest kunnen wij zien wat er aan de hand is en hoe erg de gehoorproblemen zijn. Bij slechthorendheid kunnen wij de problemen direct oplossen in onze eigen winkels. Bij een andere uitkomt sturen wij u door, via de huisarts, naar de KNO-arts of het audioloog centrum.

De belangrijkste stap in het vinden van het juiste hoortoestel, is het doen van een nauwkeurige hoordiagnose. Struijk Audiciens heeft hiervoor een stille cabine ingericht. U kunt hier terecht voor een professionele meting die door één van onze vakmensen wordt uitgevoerd.

Maak een afspraak!

Laat uw gehoor testen

Neem contact op door te bellen naar één van onze vestigingen:


Hoe werkt een gehoortest?

In de stille cabine krijgt u een koptelefoon op waardoor u piepjes hoort. Hoort u een toon, dan drukt u op een knop. Met een toondiagram kunnen we uw resultaten vergelijken met die van iemand die goed hoort. Dit doen we zowel voor uw linker- als uw rechteroor.

Tijdens het tweede gedeelte van de hoor diagnose hoort u door de koptelefoon een stem die woorden voorleest. U dient de woorden na te zeggen. Doordat de woorden steeds zachter worden voorgelezen, kan worden gemeten wat u wel en niet kunt horen. Ook hier worden uw resultaten vergeleken met die van iemand zonder gehoorverlies.

Na de hoortest krijgt u een toonaudiogram en een spraakaudiogram. Hieronder kunt u meer lezen over de werking van deze audiogramen. Voor meer uitgebreide informatie over de test of voorbeelden aan de hand van afbeeldingen, kunt u altijd terecht bij onze specialisten. Zij vertellen u hier graag meer over.

Via de hoortest, de KNO-arts of het audioloog centrum komt u terecht bij de intake. Bij de intake worden uw wensen vastgesteld en kijken we welk hoortoestel het best bij u past. De hoortoestellen worden vervolgens direct besteld bij de leverancier.

Bel mij terug

Laat uw gegevens achter en wij bellen u om een afspraak te maken.

  • Voer uw gegevens in

  • Kies een winkel

  • Vul uw telefoonnummer in

Toonaudiogram

Na afloop van de test, krijgt u van uw audicien een papier waar grafieken op staan: het toonaudiogram. Op de verticale as in de grafiek staat het aantal decibel: hoe hard of zacht geluid klinkt. Op de horizontale as staat het aantal kHz: hoe hoog het geluid klinkt. De rode lijn met rondjes die u ziet, staat voor u rechteroor. De blauwe lijn met kruisjes staat voor uw linkeroor.

Hoe werkt een toonaudiogram?

Ziet u op het toonaudiogram van uw Struijk audiciens een punt op 40 decibel en 1000 kHz? Dan heeft u bij een toonhoogte van 1000 kHz een geluidsverlies van 40 decibel. Pas met een versterking van 40 decibel hoort u op die toonhoogte even goed als een goed horende. De persoon zonder gehoorverlies, is de rechte lijn. Die persoon hoort alle toonhoogtes.

Spraakaudiogram

Naast tonen is het ook belangrijk dat u woorden goed kunt verstaan. Dat wordt gemeten met een spraakaudiogram. U hoort in uw koptelefoon een stem die woorden voorleest. Die mag u nazeggen. De stem klinkt steeds zachter, dus op een gegeven moment zult u de stem niet meer verstaan. De verticale as staat voor hoeveel procent u van de woorden verstaan heeft. De horizontale as staat voor het geluidsniveau in decibel. Geluid wordt altijd gemeten in decibel.

Hoe werkt een spraakaudiogram?

De verticale as toont het percentage woorden dat u verstaan hebt. De horizontale as staat voor het geluidsniveau in decibel. De grijze lijn is van iemand zonder gehoorverlies. Deze persoon hoort 100 procent van de woorden bij 50 decibel; dit is even hard als een normaal gesprek. Wordt er gefluisterd op 30 decibel, dan verstaat een goed horende nog 70 procent van de woorden.

De rode lijn met rondjes die u ziet, staat voor u rechteroor. De blauwe lijn met kruisjes staat voor uw linkeroor. Een spraakaudiogram van uw Struijk audiciens toont wanneer u woorden echt kunt verstaan.