Hoortest

Bij Struijk Audiciens vinden we uw gehoor ontzettend belangrijk. Goed kunnen horen is niet alleen prettig, maar helpt u ook in verschillende situaties. Daarom hebben wij de beste en vriendelijkste audiciens om ons heen verzameld om u te helpen met uw gehoor. We testen uw gehoor, zorgen voor een oplossing en helpen aan het wennen van een hoortoestel.

Bel mij terug
Laat uw gegevens achter en wij bellen u voor een afspraak.

Gehoortest bij Struijk

  • Direct inzicht in status gehoor
  • Vrijblijvende test
  • Doet geen pijn
  • Vriendelijke medewerkers
  • Ook begeleiding na de hoortest

Gehoortest
Zeer vriendelijk personeel en goed geholpen.
Viona Scholte

Wat een verschil met de grote ketens. Jullie service, personeel en ook de inlooptijden zijn geweldig. Ik ben blij dat ik via een kennis bij jullie terecht ben gekomen. Veel succes in de nieuwe vestiging op Werfpad 8. Prachtig!
Mevr. van der Heijden-van Dorsselaer

Gratis uw gehoor testen bij Struijk Audiciens

Alle klanten die voor het eerst bij Struijk Audiciens binnenkomen krijgen altijd een gratis hoortest. Met deze hoortest kunnen wij zien wat er aan de hand is en hoe erg de gehoorproblemen zijn.

Bij slechthorendheid kunnen wij de problemen direct oplossen in onze eigen winkels. Bij een andere uitkomt sturen wij u door, via de huisarts, naar de KNO-arts of het audioloog centrum.

Heeft u een vermoeden dat u slecht of slechter hoort? Met een gehoortest wordt onderzocht of uw gehoor goed functioneert en brengen we uw gehoorverlies in kaart.

We spreken van een gehoorverlies als het verschil tussen een 18-jarige en de testpersoon groter is dan 35 decibel (dB).

Wanneer u geen hoorverlies heeft, kunt u met een gerust hart naar huis gaan.

Struijk Audiciens heeft hiervoor stille cabines op alle vestigingen ingericht. U kunt hier terecht voor een professionele hoortest die door één van onze vakmensen wordt uitgevoerd.

Laat uw gehoor testen

Wat we bij Struijk Audiciens zien is dat veel mensen lang blijven lopen met een gehoorverlies. Hierdoor bent u sneller moe en sociale activiteiten zijn minder leuk. Twijfelt u aan uw gehoor? U bent van harte welkom bij Struijk Audiciens.
Neem contact op door te bellen naar één van onze vestigingen:

Hoe werkt een gehoortest?

Uw Struijk audicien zal de gehoortest bij u uitvoeren en uw vragen beantwoorden. Tijdens de test krijgt u een speciale hoofdtelefoon op. Op deze manier worden uw oren volledig afgesloten zodat u niet wordt afgeleid door omgevingsgeluiden.

Een hoortest bestaat uit twee delen met een toon- en spraakaudiogram. Op deze manier wordt uw gehoorschade niet enkel getest op harde en zachte geluiden, maar ook op de toonhoogte van het geluid.

Toonaudiogram
In de stille cabine krijgt u een koptelefoon op waardoor u piepjes hoort. Hoort u een toon, dan drukt u op een knop of zegt u ‘Ja’. Met een toondiagram kunnen we uw resultaten vergelijken met die van iemand die goed hoort. Dit doen we zowel voor uw linker- als uw rechteroor.

Spraakaudiogram
Tijdens het tweede gedeelte van de gehoortest hoort u door de koptelefoon een stem die woorden voorleest. U dient de woorden na te zeggen. Doordat de woorden steeds zachter worden voorgelezen, kan worden gemeten wat u wel en niet kunt horen. Ook hier worden uw resultaten vergeleken met die van iemand zonder gehoorverlies.


hoortest den bosch

Wat na de hoortest?

Via de hoortest, de KNO-arts of het audioloog centrum komt u terecht bij de intake. Bij de intake worden uw wensen vastgesteld en kijken we welk hoortoestel het best bij u past. De hoortoestellen worden vervolgens direct besteld bij de leverancier.

Nadat de hoortoestellen geleverd zijn begint de proefperiode van 8 tot 12 weken. Tijdens de proefperiode kunt u wennen aan het gehoorapparaat en controleren we of de instellingen van het hoortoestel nog bij u passen.

Kom langs bij Struijk Audiciens voor meer informatie over de gehoortest. We helpen u graag!

Kan ik online mijn gehoor testen?

Twijfelt u of uw gehoor is afgenomen? Met de online hoortest van Struijk Audiciens beoordeelt u diverse situaties. Struijk Audiciens neemt de uitslag van de test met u door en geeft u een persoonlijk en eerlijk advies.

Wat kost een gehoortest?

Alle klanten die voor het eerst bij Struijk Audiciens binnenkomen, krijgen altijd een gratis hoortest.

Waar kan ik een gehoortest doen?

Struijk Audiciens heeft op alle vestigingen stille cabines ingericht. U kunt hier terecht voor een professionele hoortest die door één van onze vakmensen wordt uitgevoerd. Bent u voor het eerst bij Struijk Audiciens? Dan is de hoortest voor u gratis. Met deze hoortest kunnen wij zien wat er aan de hand is en hoe erg uw gehoorproblemen zijn.

Hoe gaat een gehoortest bij een baby?

Ook baby’s krijgen al vroeg te maken met een gehoortest. In de eerste weken wordt er een gehoortest afgenomen. Waar de test wordt gedaan, hangt af van de regio waar u woont. Het consultatiebureau neemt contact met u op. Is uw baby ouder dan zes weken? Dan wordt er geen gehoortest meer aangeboden.

Hoe gaat een gehoortest bij een kind?

Is uw kindje al ouder en twijfelt u aan zijn of haar gehoor? Dat is heel vervelend. Gehoorvermindering kan verschillende oorzaken hebben en kunnen zowel tijdelijk als blijvend zijn. Denk aan een verstopping door oorsmeer, verkoudheid, slijm achter óf een scheurtje in het trommelvlies. Ook kan het luisteren naar harde muziek, een hersenvliesontsteking, erfelijke ziekte of ziekte van moeder tijdens de zwangerschap een aanleiding zijn tot gehoorvermindering.

In de meeste gevallen is slechthorendheid lastig te herkennen bij kinderen. Het onderscheid maken tussen ‘niet willen’ of ‘niet kunnen’ horen is niet eenvoudig. Ook komt slechthorend niet snel aan het licht, omdat een kind snel geneigd is om zich aan te passen om de gehoorvermindering te compenseren.

Reageert uw kind niet op zachte geluiden? Kan het zich moeilijk concentreren? Heeft het moeite om andere mensen te verstaan in een rumoerige ruimte of zet uw kind de iPad of televisie harder? Dan adviseren wij om een hoortest te overwegen.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Het gehoor van een kind is heel gevoelig. Als er eenmaal gehoorschade is dan is daar niets meer aan te doen. Het is daarom heel belangrijk om het gehoor van uw kind te beschermen.

Waarom en wanneer een gehoortest?

Wat we bij Struijk Audiciens zien, is dat veel mensen lang blijven lopen met een gehoorverlies. Hierdoor bent u sneller moe en zijn sociale activiteiten minder leuk.

Twijfelt u aan uw gehoor? U bent van harte welkom bij Struijk Audiciens. Een gehoortest duurt ongeveer tien minuten, is vrijblijvend en doet geen pijn.

Hoe lees je een hoortest?

De hoortest wordt afgenomen met hulp van een audiometer. De resultaten die u hoort, worden op het audiogram genoteerd door de audicien.

Hoortest in een grafiek

De audiogram is een grafiek. Op de horizontale lijn staan verschillende frequenties in Hertz (Hz). Aan de linkerkant staan de lage tonen en rechts de hoge tonen. Op de verticale lijn vindt u de geluidsintensiteit in decibel (dB). Hoe hoger de intensiteit, hoe harder het geluid klinkt. De verticale lijn begint bovenaan met 0 dB; dat is het zachtste geluid dat een 18-jarige met een normaal gehoor kan waarnemen. Onderaan de verticale as staat 120 dB; dat is een oorverdovend geluid dat bij de meeste mensen pijn doet.

Hoordrempel

Bij elke frequentie wordt de minimale geluidsintensiteit gemeten waarbij u een toon nog kunt horen. De audicien zet deze in de grafiek. De zachtste toon die u kunt horen wordt ook de ‘hoordrempel’ genoemd. Bij elke frequentie die wij bij u meten, geeft de hoogte van de lijn de kwaliteit van uw gehoor aan. Hoe hoger de lijn in uw audiogram, hoe zachter het geluid dat u kunt waarnemen bij die frequentie.

Achterliggende oorzaak

Op deze manier krijgt uw Struijk audicien direct inzicht in de status van uw gehoor. Via de audiometer ziet hij of zij wat het gehoorverlies per frequentie is. Oftewel: wat kunt u waarnemen en wat niet? Ook is het mogelijk om met het audiogram de achterliggende oorzaak te laten zien. Heeft u bijvoorbeeld gehoorverlies door lawaai, ouderdom of door een aandoening zoals de ziekte van Ménière?

De resultaten van uw gehoortest krijgt u mee en kunt u inleveren bij uw arts of verzekering. De gegevens worden ook gebruikt bij het advies van een hoortoestel en het professioneel afstellen daarvan.

Wat gebeurt er na de hoortest?

Bij slechthorendheid kunnen wij de problemen direct oplossen in onze eigen winkels. Bij een andere uitkomst sturen wij u door, via de huisarts, naar de kno-arts of het audioloog centrum.

Via de hoortest, de kno-arts of het audioloog centrum komt u terecht bij de intake. Bij de intake worden uw wensen vastgesteld en kijken we welk hoortoestel het beste bij u past. De hoortoestellen worden vervolgens direct besteld bij de leverancier.

Nadat de hoortoestellen geleverd zijn, begint de proefperiode van acht tot twaalf weken. Tijdens de proefperiode kunt u wennen aan het gehoorapparaat en controleren we of de instellingen van het hoortoestel nog bij u passen.

Kom langs bij Struijk Audiciens voor meer informatie over de gehoortest. We helpen u graag!