Hoortest

Gratis uw gehoor testen bij Struijk Audiciens

Alle klanten die voor het eerst bij Struijk Audiciens binnenkomen krijgen altijd een gratis hoortest. Met deze hoortest kunnen wij zien wat er aan de hand is en hoe erg de gehoorproblemen zijn. Bij slechthorendheid kunnen wij de problemen direct oplossen in onze eigen winkels. Bij een andere uitkomt sturen wij u door, via de huisarts, naar de KNO-arts of het audioloog centrum.

Met een hoortest brengen we het gehoorverlies in kaart. We spreken van gehoorverlies als het verschil tussen een 18-jarige en de testpersoon groter is dan 35 decibel (dB).

Struijk Audiciens heeft hiervoor stille cabines op alle vestigingen ingericht. U kunt hier terecht voor een professionele hoortest die door één van onze vakmensen wordt uitgevoerd.


  • Direct inzicht in status gehoor
  • Vrijblijvende test
  • Doet geen pijn

Laat uw gehoor testen

Wat we bij Struijk Audiciens zien is dat veel mensen lang blijven lopen met een gehoorverlies. Hierdoor bent u sneller moe en sociale activiteiten zijn minder leuk. Twijfelt u aan uw gehoor? U bent van harte welkom bij Struijk Audiciens.
Neem contact op door te bellen naar één van onze vestigingen:

Bel mij terug
Laat uw gegevens achter en wij bellen u voor een afspraak.

Hoe werkt een gehoortest?

Een hoortest bestaat uit twee delen met het toon- en spraakaudiogram.

Toonaudiogram
In de stille cabine krijgt u een koptelefoon op waardoor u piepjes hoort. Hoort u een toon, dan drukt u op een knop of zegt u ‘Ja’. Met een toondiagram kunnen we uw resultaten vergelijken met die van iemand die goed hoort. Dit doen we zowel voor uw linker- als uw rechteroor.

Spraakaudiogram
Tijdens het tweede gedeelte van de gehoortest hoort u door de koptelefoon een stem die woorden voorleest. U dient de woorden na te zeggen. Doordat de woorden steeds zachter worden voorgelezen, kan worden gemeten wat u wel en niet kunt horen. Ook hier worden uw resultaten vergeleken met die van iemand zonder gehoorverlies.


Image

Wat na de hoortest?

Via de hoortest, de KNO-arts of het audioloog centrum komt u terecht bij de intake. Bij de intake worden uw wensen vastgesteld en kijken we welk hoortoestel het best bij u past. De hoortoestellen worden vervolgens direct besteld bij de leverancier.

Nadat de hoortoestellen geleverd zijn begint de proefperiode van 8 tot 12 weken. Tijdens de proefperiode kunt u wennen aan het gehoorapparaat en controleren we of de instellingen van het hoortoestel nog bij u passen.

Kom langs bij Struijk Audiciens voor meer informatie over de gehoortest. We helpen u graag!