Soorten hoortoestellen


Er zijn verschillende soorten hoortoestellen. Welke soort het meest geschikt is voor u, hangt af van uw gehoorverlies, maar ook van uw wensen en verwachtingen.

Bekijk onze hoortoestellen
TV oplossingen voor slechthorenden

Categorieën hoortoestellen

Hoortoestellen worden verdeeld in vijf categorieën. De categorie wordt bepaald naar aanleiding van de resultaten van uw gehoortest en de daarbij behorende vragenlijst.  Kiest u een hoortoestel uit deze categorie, dan kunt u in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding door uw zorgverzekeraar. 

  • Categorie 1: milde gehoorproblemen
  • Categorie 2: matige gehoorproblemen
  • Categorie 3: gemiddelde gehoorproblemen
  • Categorie 4: zware gehoorproblemen
  • Categorie 5: zeer ernstige gehoorproblemen

Er zijn ook hoortoestellen die buiten deze categorieën vallen. Dat zijn de nieuwste en meer geavanceerde, maar daardoor ook vaak wat duurdere gehoorapparaten. Daarvoor krijgt u geen vergoeding van uw zorgverzekeraar.


Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang informatie over producten, kortingsacties en gehoortips


Soorten gehoorapparaten

Welke categorie is geschikt voor mij?

Aan de hand van de gehoortest en de daarbijbehorende vragenlijst kiezen we een categorie. Dit hangt af hoe zwaar de gehoorproblemen zijn.

Afspraak maken of een vraag stellen?

Onze hoortoestellen

Hieronder ziet u de gehoorapparaten van Struijk Audiciens. Via het filter kunt u de juiste hoortoestellen kiezen op basis van: merk, categorie, soort, kanalen, batterij, enz.

30 van de 485 resultaten

Advanced Bionics Servicepunt

Struijk Audiciens is voor het merk Advanced Bionics het eerste servicepunt in Nederland. Ook voor randapparatuur kunt u bij ons terecht.

AB