Wat kost een hoortoestel?

Hoortoestellen vanaf € 600,-


Hoortoestellen zijn er in diverse soorten en maten. Een hoortoestel bij Struijk Audiciens is al te koop vanaf € 730,- per stuk. Ons duurste hoortoestel is circa €2500,- per stuk (€ 5000,- per set).

Bekijk onze hoortoestellen
TV oplossingen voor slechthorendenGehoorapparaat

Prijs gehoorapparaat

De kosten van een hoortoestel wordt in eerste instantie bepaald door het merk van het hoortoestel wat u kiest. Kies u voor een hoogstaand A-merk of voor een huismerk? Ook de datum van de eerste levering van het hoortoestel heeft invloed op de prijs. Een hoortoestel met een eerste levering uit 2014 is goedkoper dan een hoortoestel met een levering uit 2018. Een hoortoestel is er dus vanaf eenvoudig tot zeer geavanceerd.


Benieuwd wat een specifiek hoortoestel kost? Hieronder kunt u de hoorapparaten van Struijk Audiciens vinden. Klik op een gehoorapparaat voor de prijs per oor.

Vergoeding voor een gehoorapparaat

Als u recht heeft op vergoeding dan krijgt u van dit bedrag 75 procent vergoed met een hoortoestel uit de categorie 1 tot en met 5. De hoogste klassen en de nieuwste typen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw verzekering krijgt u dus een vergoeding bij het kopen van een gehoorapparaat.

Lees meer over vergoedingen

Hoorprofs vergoedingen

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang informatie over producten, kortingsacties en gehoortips


Welk hoortoestel heeft u nodig?

De keuze voor een hoortoestel maakt u aan de hand van een wensenlijst. Hierbij moet u denken aan:

  • Klankkleur;
  • Verstaan van de tv;
  • Windruisonderdrukking op de fiets;
  • Verstaanbaar zijn in luidruchtige omgevingen.

Proefperiode gehoorapparaat


Bij Struijk Audiciens krijgt u altijd een hoortoestel op proef. Dit is nodig omdat u eerst moet wennen aan het geluid. Omgevingsgeluiden of de eigen stem klinken bijvoorbeeld heel anders. Na een aantal weken kan Struijk Audiciens controleren of uw gehoorproblemen worden opgelost met het hoortoestel. Om te bepalen welk hoortoestel geschikt is voor uw gehoorprobleem nodigen we u graag uit bij één van onze vestigingen van Struijk Audiciens. Bel een van onze winkels of vul het contactformulier in! Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.

Contact opnemen