Wat kost een hoortoestel?

en waarom?


De prijs van een hoortoestel wordt in eerste instantie bepaald door het merk van het hoortoestel wat u kiest. Kies u voor een hoogstaand A-merk of voor een huismerk. Ook de datum van de eerste levering van het hoortoestel heeft invloed op de prijs. Een hoortoestel met een eerste levering uit 2014 is goedkoper dan een hoortoestel met een levering uit 2017. Een hoortoestel is er dus vanaf eenvoudig tot zeer geavanceerd.

Hoortoestel vanaf € 600,-

Hoortoestellen zijn er in diverse soorten en maten. Een hoortoestel bij Struijk Audiciens is al te koop vanaf € 600,- per stuk. Ons duurste hoortoestel is €1799,- per stuk (€ 3600,- per set).

Vergoeding voor een hoortoestel

Als u recht heeft op vergoeding dan krijgt u van dit bedrag 75% vergoed met een hoortoestel uit de categorie 1 tot en met 5. De hoogste klassen en de nieuwste typen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Benieuwd of u in aanmerking komt voor een vergoeding? Lees hier meer over vergoedingen!

Welk hoortoestel heeft u nodig?

De keuze voor een hoortoestel maakt u aan de hand van een wensenlijst. Hierbij moet u denken aan:

  • Klankkleur
  • Verstaan van de TV
  • Windruisonderdrukking op de fiets
  • Verstaanbaar zijn in luidruchtige omgevingen

Proefperiode met een hoortoestel
Bij Struijk Audiciens krijgt u altijd een hoortoestel op proef. Dit is nodig omdat u eerst moet wennen aan het geluid. Omgevingsgeluiden of de eigen stem klinken bijvoorbeeld heel anders. Na een aantal weken kan Struijk Audiciens controleren of uw gehoorproblemen worden opgelost met het hoortoestel.

Om te bepalen welk hoortoestel geschikt is voor uw gehoorprobleem nodigen we u graag uit bij één van onze vestigingen van Struijk Audiciens. Bel ons in Den Bosch: 073-6126448 | Geldermalsen: 0345-570675 | Leerdam: 0345-342130 of vul het contactformulier in! Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.


Twijfelt u

aan uw gehoor?

hoortest

Contactformulier