Hoorhulpmiddelen

Andere hooroplossingen

De specialisten van Struijk Audiciens doen er alles aan om u optimaal van dienst te kunnen zijn. Dat betekent niet altijd dat u een hoortoestel nodig heeft. Soms bent u bij een andere hoorhulpoplossing meer gebaat. Ook daar vertellen we u graag meer over. Enkele voorbeelden zijn:

Pakket wek- en waarschuwing met volledige vergoeding

Problemen met bereikbaarheid en veiligheid zijn te voorkomen als u een wek- en waarschuwingssysteem via uw zorgverzekering laat installeren. Deze systemen worden vergoed door uw basiszorgverzekering. In deze video vertelt Rudi Struijk daar meer over.

Heeft u een gehoorverlies van meer dan 35 db en heeft u de afgelopen 5 jaar geen systeem gekocht? Dan heeft u recht op dit systeem vanuit de basisverzekering. Het complete systeem kost tussen de 750 EUR en 1250 EUR + installatiekosten. Dit bedrag krijgt u echter vergoed door de zorgverzekering.

pakket hoorhulpmiddelen met vergoeding

Aanvullende hooroplossingen

Mensen die wel een hoortoestel hebben, kunnen ook aanvullende hooroplossingen in huis halen om te zorgen dat kleine dingen nét wat beter hoorbaar zijn. Wij hebben een compleet assortiment voor u in huis, zodat u alles in úw huis gemakkelijker kunt horen. Iedere situatie voor hooroplossingen vraagt een andere aanpak. Neem daarom contact op met Struik Audiciens voor advies over hooroplossingen.

Hooroplossingen voor in huis

Telefoons voor slechthorenden

Telefoon met extra versterking:

Telefoneren is een geweldig middel om in contact te blijven met vrienden en familie. Dat geldt niet alleen voor mensen die goed kunnen horen. Bent u slechthorend, dan heeft Struijk voor u de oplossing. Een telefoon met versterking zorgt ervoor dat u uw gesprekspartner beter kunt verstaan. Het geluid wordt namelijk versterkt. Tegelijkertijd worden achtergrondgeluiden verminderd. Zo verstaat u degene met wie u aan het praten bent en kunt u, net als iedereen, een goed gesprek voeren.

Telefoon-hoorversterker:

Een losse versterker is een ideale oplossing voor onderweg. Deze kunt u namelijk aan elke telefoon koppelen, zodat u het volume en de klank kunt aanpassen op uw gehoor. Nergens hoeft u meer bang te zijn dat u niet kunt telefoneren, met een telefoon-hoorversterker van uw Struijk Audicien.

Teksttelefoons op recept:

Blijft bellen toch een te lastige opgave? Gelukkig is er dan nog een teksttelefoon. De gesproken woorden van uw gesprekspartner worden daarmee in woorden weergegeven in uw telefoon. Het is niet hetzelfde als een sms, omdat deze dienst gebruikt wordt tijdens het bellen. Wel kunt u gemakkelijk reageren door een bericht terug te typen. Dit wordt dan uitgesproken naar uw gesprekspartner.

Mobiele telefoon oplossingen:

Tot slot bieden onze audiciens ook bluetooth oplossingen aan voor mobiele telefoons. Met een hoorversterker voor de mobiele telefoon kunt u gemakkelijk bellen in de auto.

Bekijk de telefoonoplossingen

Televisie hulpmiddelen slechthorenden

(draadloze) TV-hoorsystemen

Iedereen wilt ontspannen tv kunnen kijken. Maar als u een gehoorverlies heeft, of een hoortoestel draagt, lukt dit niet altijd. Met een TV-hoorsystemen kunt u weer ontspannen tv kijken, alleen of samen met uw gezin. En dit is niet alleen geschikt voor de tv, maar u kunt het systeem ook gebruiken op de computer of met de stereo-installatie.

Hoe werkt het? 
Het systeem werkt met een zender en een ontvanger. De zender wordt aangesloten op  bijvoorbeeld de tv.

De ontvanger is een kinbeugelkoptelefoon of een ontvanger die u om uw nek draagt. Ook wel een halslus genoemd. De kinbeugelkoptelefoon is geschikt voor mensen zonder hoortoestel en de halslus geschikt voor mensen met een hoortoestel.

Als u een hoortoestel draagt moet u uw toestel op de T stand zetten. Nu kunt u tv kijken op een ontspannen manier. De gewenste geluidsversterking kunt u zelf instellen. Een bijkomend voordeel is dat u als enige het bewerkte geluid hoort. U kunt dus samen met anderen ontspannen televisie kijken.

Bekijk de TV oplossingen van Struijk
Deurbel hulpmiddelen

De deurbel niet kunnen horen is niet prettig. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem te verhelpen.

  • Er zijn (draadloze) versterkers die het geluid van de deurbel versterken.
  • Een lichtsysteem die voor duidelijk zichtbare lichtsignalen zorgt wanneer er wordt aangebeld.
  • Een trilsysteem. Wanneer er wordt aangebeld, begint de ontvanger te trillen. Voor het trilsysteem moet u een ontvanger bij u dragen die de trillingen doorgeeft. Dit kan bijvoorbeeld met een horloge.

Bekijk de deurbellen
Flits- en trilwekkers

Een wekker geeft aan dat tijd is om op te staan. Logisch. Maar in plaats van een geluidssignaal, wordt u gewekt door trillingen of lichtflitsen. Struijk heeft een compleet assortiment wekwaarschuwingen zoals Flits- en trilwekkers.

Er zijn ook systemen die het geluid van de wekker zo versterken dat u het ook hoort. Er is geen reden meer om met het verkeerde been uit bed te stappen!

Bekijk de Flits- en trilwekkers
Lisa-snoerloze signaalrichtingen

Snoerloze lisa-signaalrichtingen zetten geluiden om in trillingen of lichtflitsen. Bijvoorbeeld als de deurbel gaat of er wordt gebeld. Zo kunt u nog steeds de deurbel of de telefoon horen.

De werking
De zenders nemen de signalen op. Ze zetten het geluid om in elektrische impulsen. Dit zenden ze naar de ontvangers. De ontvangers zetten het weer om in trillingen of lichtflitsen.

Bekijk onze Lisa apparatuur
Solo-apparatuur

Omgevingsgeluiden kunnen soms een stoorzender zijn. Met soloapparatuur wordt de afstand tussen de spreker tot de luisteraar verkleind. De achtergrondgeluiden worden gedempt en de spraak wordt versterkt. Dit werkt via FM golven.

Kinderen die slechthorend zijn gebruiken dit vaak in de klas. De docent draagt een klein microfoontje. De ontvanger heeft het kind bij zich. Zo kan uw kind alles horen en blijft het goed bij de les.

Bekijk de Solo-apparatuur opties
Communicatiesystemen voor slechthorenden

Een wirwar van stemmen in een volle ruimte, lawaai in het verkeer of luide machines in een productiehal. In deze situaties moeten uw oren veel akoestisch geluid verwerken én ook een gesprek kunnen volgen. Niet eenvoudig.

Met communicatiesystemen worden de akoestische geluiden opgenomen door een microfoon. Het geluid wordt bewerkt en wordt het geluid gedempt, terwijl het gesprek beter te volgen is. Een uitvoering hiervan is bijvoorbeeld een koptelefoon of een apparaatje wat u bij u draagt.

Comfort hulpmiddelen

Maskeertoestellen

Als u last heeft van tinnitus maar niet van slechthorendheid kan een maskeertoestel de oplossing zijn. Een maskeertoestel maakt een bepaalde ruis aan. Er wordt als het ware een tegengeluid gemaakt om zo de tinnitus te verzachten. Er zijn ook hoortoestellen met deze functie.

Neem contact op met Struijk Audiciens voor meer informatie over maskeertoestellen.

Ringleidinginstallaties

In steeds meer kerken, theaters en grote zalen wordt er gebruik gemaakt van een ringleiding installatie.

De werking
We nemen het voorbeeld dat u een avondje uit gaat naar het theater. In een theater is er een spreker. De spreker maakt gebruik van een microfoon. Deze is aangesloten op een versterker.

In de zaal loopt er een ringleidingdraad. Als de spreker door de microfoon spreekt, wordt het geluid versterkt door de versterkers. In de vorm van stroom wordt het door de ringleidingdraad gestuurd. Deze ligt in een soort lus.

Nu ontstaat er een groot magnetisch veld. Als u een hoortoestel heeft moet u deze op de T-stand zetten. Door het magnetische veld komt het geluid in uw hoortoestel terecht.  Nu kunt u de spreker goed en duidelijk verstaan.

U kunt ook zonder hoortoestel hier gebruik van maken, door middel van een kinbeugel.

Bekijk de Ringleidinginstallaties

Vragen over hooroplossingen?

Neem contact op met Struijk Audiciens voor al uw vragen over hooroplossingen.