Solo apparatuur

Voor slechthorenden


Solo apparatuur is een type hoorhulpmiddel dat het geluid van een spreker versterkt en rechtstreeks naar de oren van de slechthorende stuurt. Dit maakt het voor slechthorenden gemakkelijker om te horen en te begrijpen wat er wordt gezegd, zelfs in rumoerige omgevingen. Ontdek onze solo apparatuur of lees meer informatie over de verschillende varianten.


Bekijk onze oplossingen

Image

Hoe werkt solo apparatuur?

Solo apparatuur stuurt het geluid van een spreker via een zender rechtstreeks naar de ontvanger van de slechthorende. Zowel voor de zenders als de ontvangers zijn er verschillende varianten beschikbaar. Merken hebben vaak eigen zender en ontvangers, welke optimaal samenwerken met de bijbehorende hoortoestellen. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld mogelijk om kleine ontvanger aan het hoortoestel vast te klikken of is de ontvanger zelfs al ingebouwd. In andere gevallen zijn ontvangers bijvoorbeeld hoofdtelefoons of neklussen. Wanneer u ook in huis extra hulp nodig heeft, is het mogelijk om de solo apparatuur aan te sluiten op een tv, radio of pc.

Gebruik van solo apparatuur

Zoals gezegd versterkt solo apparatuur het geluid van een spreker. De meest voorkomende toepassingen zijn binnen onderwijs of op de werkvloer, waarbij gesprekken vaak de boventoon voeren. Wanneer uw kind een hoortoestel heeft en in de klas zit, is het bijvoorbeeld mogelijk om de docent een zender te geven. Deze zender streamt het geluid vervolgens naar het hoortoestel van uw kind, waardoor hij alles goed meekrijgt. Op de werkvloer kent solo apparatuur voornamelijk een toepassing bij vergaderingen. Zo is het mogelijk om een zender in het midden van een tafel met een groep mensen te plaatsen, waardoor u als slechthorende het gefilterde geluid van de spreker versterkt in uw oren krijgt.

Solo apparatuur van Phonak

Phonak is een van de meest toonaangevende merken op het gebied van solo apparatuur. De Phonak producten werken naadloos met de bijbehorende hoortoestellen en zijn in sommige gevallen ook te koppelen aan andere merken.

Phonak Roger Select

De Phonak Roger Select is het ideale hulpmiddel voor slechthorenden in drukke ruimtes. Door de microfoon op tafel te leggen in ruimtes met meer achtergrondgeluid, richt deze zich vervolgens vanzelf op de spreker(s) om het geluid voor u te optimaliseren. De Phonak Roger Select zorgt ervoor dat u tot 61% beter luistert in drukke omgevingen en schakelt daarbij naadloos over tussen diverse sprekers. Vergoeding via de zorgverzekeraar is onder bepaalde voorwaarden mogelijk.

Phonak Roger On

De Roger On is een microfoon die speciaal ontwikkeld is voor alle gesprekken die plaatsvinden bij achtergrondgeluiden over een grotere afstand. Dankzij de mogelijkheid om de richting van binnenkomende spraak te bepalen en de Interviewmodus kunnen gebruikers al hun aandacht richten op de gesprekken die er werkelijk toe doen. Zowel op het werk, in het klaslokaal of tijdens sociale gelegenheden. Met de myRogerMic app bedient u uw Roger On met uw smartphone.


Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang informatie over producten, kortingsacties en gehoortips


Pakket wek- en waarschuwing

met volledige vergoeding

Heeft u een gehoorverlies van meer dan 35 db en heeft u de afgelopen 5 jaar geen systeem gekocht? Dan heeft u recht op dit systeem vanuit de basisverzekering. Het complete systeem kost tussen de 750 EUR en 1250 EUR + installatiekosten. Dit bedrag krijgt u echter vergoed door de zorgverzekering. In deze video vertelt Rudi Struijk daar meer over.

Ontdek de pakketten