Slechthorend TV kijken

Televisie hulpmiddelen slechthorenden

Iedereen wilt ontspannen tv kunnen kijken. Maar als u een gehoorverlies heeft, of een hoortoestel draagt, lukt dit niet altijd.

(draadloze) TV-hoorsystemen

Met een TV-hoorsystemen kunt u weer ontspannen tv kijken, alleen of samen met uw gezin. En dit is niet alleen geschikt voor de tv, maar u kunt het systeem ook gebruiken op de computer of met de stereo-installatie.

Iedere situatie voor hooroplossingen vraagt een andere aanpak. Neem daarom contact op met Struik Audiciens voor advies over hooroplossingen.

Hoe TV kijken met gehoorverlies?

Het systeem werkt met een zender en een ontvanger. De zender wordt aangesloten op  bijvoorbeeld de tv.

De ontvanger is een kinbeugelkoptelefoon of een ontvanger die u om uw nek draagt. Ook wel een halslus genoemd. De kinbeugelkoptelefoon is geschikt voor mensen zonder hoortoestel en de halslus geschikt voor mensen met een hoortoestel.

Als u een hoortoestel draagt moet u uw toestel op de T stand zetten. Nu kunt u tv kijken op een ontspannen manier. De gewenste geluidversterking kunt u zelf instellen. Een bijkomend voordeel is dat u als enige het bewerkte geluid hoort. U kunt dus samen met anderen ontspannen televisie kijken.

Vragen over tv hooroplossingen?

Neem contact op met Struijk Audiciens voor al uw vragen over hooroplossingen.