Ringleiding

Voor slechthorenden


Met behulp van een ringleiding krijgt u thuis het geluid van radio, televisie en radio direct in uw gehoorapparaat. Maar ook buitenshuis in bijvoorbeeld een theater, schouwburg of concertzaal waar ringleiding aanwezig is, heeft u minder last van storende omgevingsgeluiden.


Bekijk onze oplossingen

Ringleiding gehoorapparaat

Hoe werkt een ringleiding?

Het begint bij de bron van het geluid, zoals de tv, radio, of microfoons van sprekers in een kerk of muzikanten in een schouwburg. Deze bron wordt aangesloten op een ringleidingversterker, welke vervolgens een signaal stuurt naar een speciale inductielus (ringleidinglus). Zo'n ringleidinglus wordt vaak achter plinten gelegd of in sommige gevallen zelfs in de grond verwerkt. Het gebied binnen de lus wordt een soort magnetisch veld, waardoor het geluid binnen die zone kan worden doorgezonden naar bijvoorbeeld een hoortoestel of neklus. Simpel gezegd wordt er dus een draad door de ruimte gelegd, welke een gebied bepaald waarbinnen het geluid beter wordt opgevangen, om dit vervolgens door te sturen naar de ontvangende zender (hoortoestel of neklus). Een groot voordeel van een ringleiding, is dat andere mensen hier geen hinder van ervaren. Het geluid van de TV kan bijvoorbeeld aan blijven staan, zodat niet slechthorende mensen regulier mee kunnen luisteren.

In de meeste gevallen zijn zowel de ringleidingversterker als de ontvangende zender individueel instelbaar. Hierdoor is het volume nauwkeurig in te regelen, waardoor u een comfortabel geluidsniveau te horen krijgt. Gaat u buiten de deur op pad? Wanneer een ringleiding aanwezig is in bijvoorbeeld kerken of schouwburgen, wordt dit vaak bij de ingang met een blauw bordje "Ringleiding aanwezig" aangegeven.

Verbeterde geluidbeleving

Het grootste voordeel bij het gebruik van een ringleiding is de kwaliteit van het geluid dat u ontvangt. Het geluid in theaters, schouwburgen, kerken maar ook in uw eigen huis moet vaak een weg afleggen voordat het bij de ontvanger is. In het geval van een ringleiding en hoorversterker wordt deze afstand weggenomen, waardoor u een schoon (weinig ruis) en kwalitatief geluid aangeboden.

Vergoeding

Bij ringleidingsystemen heeft u mogelijk recht op een vergoeding van uw zorgverzekeraar. Bij een gemiddeld hoorverlies van 35 dB of meer en de nood voor dit product om goed te kunnen functioneren, heeft u vaak recht op 100% vergoeding van het systeem. Hiervoor kunt u het beste direct contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Mobiele ringleiding

Ook wanneer u buitenshuis bent moet u optimaal kunnen horen. Hiervoor heeft Struijk Audiciens een mobiele ringleiding beschikbaar. Zo kunt u ook in grote ruimtes goed blijven horen. De mobiele ringleidingen zijn eenvoudig te bedienen. Daarnaast zijn de producten in een handomdraai klaar voor gebruik, waardoor ze ideaal zijn voor tijdelijke installaties.

Ringleiding thuis aanleggen

Uw eigen huis moet uiteraard voorzien zijn van de optimale hulpmiddelen. Met een ringleiding voor thuis is dit mogelijk! Dit systeem bestaat uit een versterker en een inductielus. Met de lus wordt een bepaalde ruimte aangegeven, waarin vervolgens een magnetisch veld ontstaat. Binnen dit veld kunt u optimaal genieten van bijvoorbeeld radio of tv. Een ringleiding thuis aanleggen kan in principe zelf, maar wij kunnen dit uiteraard ook voor u doen. U kunt eenvoudig contact met ons opnemen.


Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

Ontvang informatie over producten, kortingsacties en gehoortips


Pakket wek- en waarschuwing

met volledige vergoeding

Heeft u een gehoorverlies van meer dan 35 db en heeft u de afgelopen 5 jaar geen systeem gekocht? Dan heeft u recht op dit systeem vanuit de basisverzekering. Het complete systeem kost tussen de 750 EUR en 1250 EUR + installatiekosten. Dit bedrag krijgt u echter vergoed door de zorgverzekering. In deze video vertelt Rudi Struijk daar meer over.

Ontdek de pakketten