Gehoorapparaten

Voor iedereen de juiste hooroplossing

Door slechthorendheid of andere oorzaken kunt u niet meer goed horen. De televisie moet steeds harder, omdat u niet verstaat wat er gezegd wordt of u moet vaak “wat zeg je?” vragen aan iemand.

Herkent u de gehoorproblemen en wilt u weer beter horen? Struijk Audiciens is er om u te helpen de problemen aan te pakken. Zo kunt u weer zorgeloos genieten van uw dagelijkse bezigheden. Met een gehoorapparaat worden geluiden versterkt zodat u weer goed kunt horen. Door diverse technieken kunnen we bij Struijk Audiciens een gehoorapparaat volledig afstemmen op uw gehoorprobleem. Door middel van een luidspreker, versterker en microfoon worden de geluiden optimaal gefilterd voor uw gehoor.

Meer weten over gehoorapparaten? Op deze pagina geven we alle algemene informatie over gehoorapparaten. Lees snel verder of neem voor een specifieke vraag contact met ons op!

Maak direct een afspraak
Gehoorapparaat

Hoe koop ik een hoortoestel?

Om een gehoorapparaat te kopen, doorloopt u samen met Struijk Audiciens een aantal stappen in één van onze vestigingen in Den Bosch, Geldermalsen of Leerdam. Deze stappen zijn:

 1. Erken uw gehoorverlies;
 2. De hoortest;
 3. Intake;
 4. Aanpassing en proefperiode;
 5. Eindcontrole;
 6. Nazorg.

Bekijk het volledige stappenplan

De gehoortest

Alle klanten die voor het eerst bij Struijk Audiciens binnenkomen krijgen altijd een gratis hoortest. Met deze hoortest kunnen wij zien wat er aan de hand is en hoe erg de gehoorproblemen zijn.

Bij slechthorendheid kunnen wij de problemen direct oplossen in onze eigen winkels. Bij een andere uitkomt sturen wij u door, via de huisarts, naar de KNO-arts of het audioloog centrum.

Wat kost een hoortoestel?

Hoortoestel vanaf €600,- per stuk > 75 procent vergoeding met verzekering

Prijs gehoorapparaat


Het kopen van een hoortoestel hangt af van een aantal factoren. De prijs wordt in eerste instantie bepaald door het merk van het hoortoestel wat u kiest. Kiest u voor een hoogstaand A-merk of voor een huismerk? Ook de datum van de eerste levering van het hoortoestel heeft invloed op de prijs. Een hoortoestel met een eerste levering uit 2014 is goedkoper dan een hoortoestel met een levering uit 2019. Een hoortoestel is er dus vanaf eenvoudig tot zeer geavanceerd.

Lees meer over de kosten


Hoeveel vergoeding bij een gehoorapparaat?

U komt in aanmerking voor een vergoeding voor gehoorapparaten wanneer u een gehoorverlies heeft van meer dan 35dB. Als u recht heeft op een vergoeding, krijgt u 75 procent van uw verzekeraar vergoed voor hoortoestellen in de categorie 1 tot en met 5.

Bij de eerste aanschaf van gehoorapparaten krijgt u de vergoeding. Na 5 jaar mag u weer nieuwe hoortoestellen uitzoeken mét een nieuwe vergoeding.

Lees meer over vergoedingen
0%
Vergoeding

Welke soorten gehoorapparaten zijn er?

Hoorapparaten kunnen worden onderverdeeld in een aantal categorieën hoortoestellen. Bij de intake stellen we vast welk hoortoestel het meest geschikt voor u is. De standaard modellen van hoortoestellen zijn:


Bekijk alle soorten hoorapparaten

Soorten hoortoestellen
Hoe werkt een hoortoestel?

Welke merken gehoorapparaten zijn er?

Bij Struijk Audiciens werken we met een assortiment van 5 hoortoestel merken. Deze merken zijn: Phonak, Oticon, Widex, Resound en Bernafon.

Widex hoortoestellen adviseren we in de meeste gevallen voor oudere mensen en mensen die muziek belangrijk vinden. Phonak hoortoestellen zijn bijvoorbeeld weer meer geschikt voor mensen die spraak de belangrijkste factor vinden. Bij kleine beschadigingen aan het gehoor is het merk Oticon de ideale oplossing. Lees meer over onze merken op de gehoorapparaat merken pagina.

Assortiment gehoorapparaten

Op onze website kunt u gehoorapparaten vinden die Struijk Audiciens verkoopt. Hierbij maken we gebruik van specificaties die we in de hoorwinkel ook gebruiken. Zo kijken we of uw gehoorapparaat een programmaschakelaar nodig heeft, verbinding met een mobiele telefoon mogelijk moet zijn en wat voor type batterij er gebruikt wordt.

Specificaties hoortoestel

 • Soort gehoorapparaat;
 • Aantal kanalen;
 • Type batterij;
 • Programma schakelaar;
 • Ringleiding;
 • Volume regelaar;
 • Windruisonderdrukker;
 • Lawaaionderdrukker;
 • Verbinding met smartphone.

Bekijk de gehoorapparaten

Welk gehoorapparaat is geschikt voor mij?

Afhankelijk van uw budget, voorkeuren en wensen, kiezen we samen met u het bij de intake het juiste soort hoortoestel en merk.

Om te bepalen welk hoortoestel geschikt is voor uw gehoorprobleem nodigen we u graag uit bij één van onze vestigingen van Struijk Audiciens. Bel ons in Den Bosch: 073-6126448 | Geldermalsen: 0345-570675 | Leerdam: 0345-342130 of vul het contactformulier in! Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.

Maak direct een afspraak
Twijfelt u aan uw gehoor? hoortest

Praktijkvoorbeeld gehoorapparaat


Bekker hoortoestel den bosch

Broers, vrienden én slechthorend Broers Julius en Hans de Bekker uit Den Bosch zijn elkaars beste vrienden. En ze dragen allebei een hoortoestel.

Lees het complete verhaal
Bekker hoortoestel den bosch

Heb ik garantie bij een gehoorapparaat?

Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen met uw gehoorprobleem. Dat betekent dat wij altijd voor u klaar staan om u te adviseren én met een uitstekende service.

Om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt blijven horen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken, bieden wij u het Struijk servicepakket aan. U betaalt slechts €80,- per hoortoestel en daarmee bent u maar liefst vijf jaar lang verzekerd van goede hoorzorg.

Bekijk het Struijk Servicepakket

Altijd de beste service van Struijk
Gratis schoonmaaksetje + andere onderdelen
50% korting bij verlies
Jaarlijkse controle
gehoorapparaat batterijen

Batterijen voor hoortoestellen

Batterijen van hoortoestellen moeten regelmatig vervangen worden. Bijna alle batterijen die wij verkopen, zijn van het merk Rayovac. Deze batterijen worden door onze professionele audiciens aangeraden, doordat zij een optimale kwaliteit van uw hoortoestel garanderen. U doet er dan ook goed aan deze batterijen te gebruiken in combinatie met uw hoortoestel van Struijk.

Kom langs bij één van onze vestigingen voor het kopen van nieuwe gehoorapparaat batterijen. U kunt ze ook in onze webshop bestellen.

Lees meer over batterijen

Second opinion bij Struijk?

Ondanks de inspanningen en de goede bedoelingen van uw audicien is het natuurlijk mogelijk dat u niet tevreden bent met de huidige resultaten. Misschien twijfelt u over de geboden hooroplossing of zet u vraagtekens bij de afstelling van uw gehoorapparaat.

Herkent u zich hierin? Dat vinden we vervelend om te horen. Bij Struijk Audiciens werken professionele en vriendelijke audiciens die elke dag streven naar de beste hooroplossing. Daarom kunt u ook bij ons terecht voor een second opinion voor uw hoortoestel.

Maak een Second Opinion afspraak

Onderhoud en onderdelen gehoorapparaat

Uw hoortoestel is een gevoelig apparaat dat de kwaliteit van uw dagelijkse bezigheden enorm kan verbeteren. Daarbij is het van belang dat u het goed onderhoudt.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderhoudsartikelen en de verschillende delen van uw hoortoestel te bestellen via onze winkels. Is er een onderdeel kapot of aan vervanging toe? Breng een bezoekje aan een vestiging en vertel ons waar u naar op zoek bent.

Lees meer over onderhoud en onderdelen

Zijn er ook andere hooroplossingen?

De specialisten van Struijk Audiciens doen er alles aan om u optimaal van dienst te kunnen zijn. Dat betekent niet altijd dat u een hoortoestel nodig heeft. Soms bent u bij een andere oplossing meer gebaat. Ook daar vertellen we u graag meer over.

Mensen die wel een hoortoestel hebben, kunnen ook aanvullende hooroplossingen in huis halen om te zorgen dat kleine dingen nét wat beter hoorbaar zijn. Wij hebben een compleet assortiment voor u in huis, zodat u alles in úw huis gemakkelijker kunt horen.

Bekijk alle hooroplossingen

Andere hooroplossingen

Problemen en storingen met gehoorapparaat

Heeft u het vermoeden dat uw gehoorapparaat minder presteert of zelfs stuk is? Uw hoorprobleem keert hierdoor terug of is nooit weggeweest. Dat is vervelend. Gelukkig kunnen problemen opgelost worden. Om u op weg te helpen, vindt u de meest voorkomende problemen en storingen met een gehoorapparaat op onze website.

Bekijk de problemen en oplossingen

Heeft u een vraag over hoortoestellen?

Stel direct uw vraag via het formulier!