Hoe krijg ik een hoortoestel?

Wordt uw gehoor minder? Struijk Audiciens is er om u te helpen de problemen aan te pakken. Zo kunt u weer zorgeloos genieten van uw dagelijkse bezigheden. Om een hoortoestel te kopen doorloopt u samen met Struijk Audiciens de volgende stappen:

 • Connector.

  Erken uw gehoorverlies

  Dit is niet altijd even makkelijk. U denkt soms dat een piep in uw oren maar tijdelijk is of dat het aan uw gesprekspartner ligt dat u hem niet goed kunt verstaan. Het kunnen tekenen zijn dat uw gehoor achteruit gaat. Herken de tekenen en grijp bijtijds in.

 • Connector.

  Hoortest

  Alle klanten die voor het eerst bij Struijk Audiciens binnenkomen krijgen altijd een hoortest. Met deze hoortest kunnen wij zien wat er aan de hand is en hoe erg de gehoorproblemen zijn. Bij slechthorendheid kunnen wij de problemen direct oplossen in onze eigen winkels. Bij een andere uitkomt sturen wij u door, via de huisarts, naar de KNO-arts of het audioloog centrum.

  Leeftijd
  Onder de 16 jaar is het verstandig dat u direct een audiologisch centrum raadpleegt. Tussen de 16 en de 67 jaar bent u van harte welkom om bij ons een hoortest te komen doen. Wel is het voor sommige verzekeraars nodig dat u een doorverwijzing krijgt van een erkende KNO arts. Bent u 68 jaar of ouder, dan mag u altijd zonder doorverwijzing uw gehoor laten testen en uw hoortoestel laten aanpassen.Lees meer over de hoortest bij Struijk Audiciens!

 • Connector.

  Intake

  Via de hoortest, de KNO-arts of het audioloog centrum komt u terecht bij de intake. Bij de intake worden uw wensen vastgesteld en kijken we welk hoortoestel het best bij u past. De hoortoestellen worden vervolgens direct besteld bij de leverancier.

 • Connector.

  Aanpassing

  Na levering volgt een nieuwe afspraak bij ons in de winkel. Bij deze afspraak wordt het hoortoestel aangepast op uw oren en gehoorproblemen.

 • Connector.

  Proefperiode

  Na de aanpassing volgt de proefperiode. De proefperiode duurt 8 tot 12 weken. In deze periode kunt u wennen aan het hoortoestel.

 • Connector.

  Eindcontrole

  Na de proefperiode volgt er een eindcontrole om te kijken of alle doelen gehaald zijn en of u tevreden bent met het gehoorapparaat.

 • Connector.

  Nazorg

  Bij de nazorg komt u minimaal 1 keer per jaar terug bij Struijk Audiciens om te controleren of het hoortoestel nog goed ingesteld staat. Deze nazorgperiode duurt meestal 5 jaar. Na de 5 jaar kijken we samen naar de juiste oplossing. Bijvoorbeeld door het hoortoestel te repareren, te vernieuwen of te vervangen.

Welk hoortoestel is geschikt voor mij?

Afhankelijk van uw budget, voorkeuren en eisen kiezen we samen met u het juiste merk en type van het hoortoestel. Bij Struijk Audiciens werken we met een assortiment van 5 hoortoestel merken. Deze merken zijn: Phonak, Oticon, Widex, Resound en Bernafon.

Widex hoortoestellen adviseren we in de meeste gevallen voor oudere mensen en mensen die muziek belangrijk vinden. Phonak hoortoestellen zijn bijvoorbeeld weer meer geschikt voor mensen die spraak de belangrijkste factor vinden. Bij kleine beschadigingen aan het gehoor is het merk Oticon de ideale oplossing.

Om te bepalen welk hoortoestel geschikt is voor uw gehoorprobleem nodigen we u graag uit bij één van onze vestigingen van Struijk Audiciens. Bel ons in Den Bosch: 073-6126448 | Geldermalsen: 0345-570675 | Leerdam: 0345-342130 of vul het contactformulier in! Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.

Maak direct een afspraak!

Twijfelt u

aan uw gehoor?

hoortest

Wat kost een Hoortoestel?

Hoortoestel vanaf €600,- per stuk > 75% vergoeding met verzekering
De prijs wordt in eerste instantie bepaald door het merk van het hoortoestel wat u kiest. Kies u voor een hoogstaand A-merk of voor een huismerk. Ook de datum van de eerste levering van het hoortoestel heeft invloed op de prijs. Een hoortoestel met een eerste levering uit 2014 is goedkoper dan een hoortoestel met een levering uit 2017. Een hoortoestel is er dus vanaf eenvoudig tot zeer geavanceerd.

Lees meer over de kosten van een hoortoestel!
Soorten hoortoestellen

Hoorapparaten kunnen worden onderverdeeld in een aantal categorieën. Bij de intake stellen we vast welk hoortoestel het meest geschikt voor u is. De standaard modellen van hoortoestellen zijn:

 • De Achter-het-oor (AHO)
 • De Luidspreker-in-het-Oor(LIHO)
 • De in-het-oor (IHO),
 • Compleet in het kanaal (CIC)
 • De Cochleair Implantaten (CI).

Contactformulier