Hoe werkt een hoortoestel?

Hoe werkt een hoortoestel?

Door slechthorendheid of andere oorzaken kunt u niet meer goed horen. De televisie moet steeds harder omdat u niet verstaat wat er gezegd wordt of u moet vaak “wat zeg je? vragen aan iemand.

Met een gehoorapparaat worden geluiden versterkt zodat u weer goed kunt horen. Door diverse technieken kunnen we bij Struijk Audiciens een gehoorapparaat volledig afstemmen op uw gehoorprobleem. Door middel van een luidspreker, versterker en microfoon worden de geluiden optimaal gefilterd voor uw gehoor.

Welke soorten gehoorapparaten zijn er?

Hoorapparaten kunnen worden onderverdeeld in een aantal categorieën. Bij de intake stellen we vast welk hoortoestel het meest geschikt voor u is. De standaard modellen van hoortoestellen zijn:

  • De Achter-het-oor (AHO)
  • De Luidspreker-in-het-Oor(LIHO)
  • De in-het-oor (IHO),
  • Compleet in het kanaal (CIC)
  • De Cochleair Implantaten (CI).
BEKIJK ALLE SOORTEN HOORAPPARATEN
Soorten hoortoestellen
Hoe krijg ik een hoortoestel?

Hoe krijg ik een hoortoestel?


Herkent u de gehoorproblemen en wilt u weer beter horen? Struijk Audiciens is er om u te helpen de problemen aan te pakken. Zo kunt u weer zorgeloos genieten van uw dagelijkse bezigheden. Om een hoortoestel te kopen doorloopt u samen met Struijk Audiciens een aantal stappen.

BEKIJK DE STAPPEN OM EEN HOORTOESTEL TE KOPEN

Wat kost een hoortoestel?

Hoortoestel vanaf €600,- per stuk > 75% vergoeding met verzekering
Het kopen van een hoortoestel hangt af van een aantal factoren. De prijs wordt in eerste instantie bepaald door het merk van het hoortoestel wat u kiest. Kies u voor een hoogstaand A-merk of voor een huismerk. Ook de datum van de eerste levering van het hoortoestel heeft invloed op de prijs. Een hoortoestel met een eerste levering uit 2014 is goedkoper dan een hoortoestel met een levering uit 2017. Een hoortoestel is er dus vanaf eenvoudig tot zeer geavanceerd.

LEES MEER OVER DE KOSTEN VAN EEN HOORTOESTEL

Wanneer vergoeding bij een gehoorapparaat?
U komt in aanmerking voor een vergoeding voor hoortoestellen wanneer u een gehoorverlies heeft van meer dan 35dB. Als u recht heeft op een vergoeding krijgt u 75% van uw verzekeraar vergoed voor hoortoestellen in de categorie 1 tot en met 5. Lees hier meer over de vergoeding voor een gehoorapparaat.

Welk gehoorapparaat is geschikt voor mij?

Afhankelijk van uw budget, voorkeuren en wensen kiezen we samen met u het bij de intake het juiste soort hoortoestel en merk.

Bij Struijk Audiciens werken we met een assortiment van 5 hoortoestel merken. Deze merken zijn: Phonak, Oticon, Widex, Resound en Bernafon.

Widex hoortoestellen adviseren we in de meeste gevallen voor oudere mensen en mensen die muziek belangrijk vinden. Phonak hoortoestellen zijn bijvoorbeeld weer meer geschikt voor mensen die spraak de belangrijkste factor vinden. Bij kleine beschadigingen aan het gehoor is het merk Oticon de ideale oplossing. Lees meer over onze merken op de gehoorapparaat merken pagina

Om te bepalen welk hoortoestel geschikt is voor uw gehoorprobleem nodigen we u graag uit bij één van onze vestigingen van Struijk Audiciens. Bel ons in Den Bosch: 073-6126448 | Geldermalsen: 0345-570675 | Leerdam: 0345-342130 of vul het contactformulier in! Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

Twijfelt u

aan uw gehoor?

hoortest

Welk hoortoestel is geschikt voor mij?

“We verkopen geen hoortoestellen, maar hooroplossingen”

Heb ik garantie bij een gehoorapparaat?

Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen met uw gehoorprobleem. Dat betekent dat wij altijd voor u klaar staan om u te adviseren én met een uitstekende service.

Om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt blijven horen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken, bieden wij u het Struijk servicepakket aan. U betaalt slechts €80,- per hoortoestel en daarmee bent u maar liefst vijf jaar lang verzekerd van goede hoorzorg.

LEES MEER OVER HET STRUIJK SERVICE PAKKET

Altijd de beste service van Struijk
100%
Gratis schoonmaaksetje + andere onderdelen
100%
50% korting bij verlies of diestal
50%
Jaarlijkse controle
100%

Heeft u een vraag over hoortoestellen?

Stel direct uw vraag via het formulier!