Vergoeding gehoorapparaat

Struijk Audiciens heeft als HoorProfs audicien contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. De polissen en premies verschillen per verzekeraar.

HoorProfs audiciens als Struijk Audiciens zijn volledig zelfstandig en dus niet verbonden aan een keten. Door volledige merkonafhankelijkheid kan Struik Audiciens u altijd een objectief advies geven.

Een gehoorapparaat wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering als u recht heeft op vergoeding. U komt in aanmerking voor een vergoeding voor hoortoestellen wanneer u een gehoorverlies heeft van meer dan 35dB.


Hoorprofs

Struijk Audiciens en zorgverzekeraars

In samenwerking met Struijk Audiciens kunt u dus bij alle verzekeraars vergoeding krijgen. Enkele voorbeelden van verzekeraars zijn:

Gehoorapparaat in basisverzekering


75% vergoeding voor aanschaf hoortoestel

Als u recht heeft op een vergoeding krijgt u 75 procent van uw verzekeraar vergoed voor hoortoestellen in de categorie 1 tot en met 5. Hoortoestellen uit deze categorieën zijn goede hoortoestellen, alleen niet de nieuwste. Als u de allernieuwste hoortoestellen wilt, krijgt u hiervoor dus geen vergoeding.

U krijgt de vergoeding bij de eerste aanschaf van de hoortoestellen of om de 5 jaar. Iedere 5 jaar mag u dus nieuwe hoortoestellen aanschaffen met vergoeding.

Eigen bijdrage & eigen risico

Bij de aanschaf van een gehoorapparaat betaald u dus een eigen bijdrage van 25%. Een hoortoestel valt daarnaast onder het wettelijk eigen risico.

U komt in aanmerking voor een vergoeding voor hoortoestellen wanneer u een gehoorverlies heeft van meer dan 35dB. Om dit te meten is een audiogram nodig. Met een hoortest bij Struijk Audiciens krijgt u dit audiogram. Tijdens de hoortest wordt de ook ‘Amsterdamse Vragenlijst‘ ingevuld. Met deze vragenlijst en het audiogram kunt u de vergoeding ophalen bij de verzekeraar. Struijk Audiciens helpt u hierbij!

Vergoeding uit de aanvullende verzekering

Sommige verzekeraars vergoeden meer vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bijvoorbeeld de aanschaf van batterijen, hoorhulpmiddelen en andere kosten. Bij uw huidige zorgverzekeraar kunt u dit opvragen.

Stel een vraag over vergoedingen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met uw verzekeraar bij Struijk Audiciens? Bel ons of vul het contactformulier in! Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.Rudi Struijk