Vergoeding gehoorapparaat

U komt in aanmerking voor een vergoeding voor hoortoestellen wanneer u een gehoorverlies heeft van meer dan 35dB. Om dit te meten is een audiogram nodig. Met een hoortest bij Struijk Audiciens krijgt u dit audiogram. Tijdens de hoortest wordt de ook ‘Amsterdamse Vragenlijst‘ ingevuld. Met deze vragenlijst en het audiogram kunt u de vergoeding ophalen bij de verzekeraar. Struijk Audiciens

75% vergoeding voor aanschaf hoortoestel


Als u recht heeft op een vergoeding krijgt u 75 procent van uw verzekeraar vergoed voor hoortoestellen in de categorie 1 tot en met 5. Hoortoestellen uit deze categorieën zijn goede hoortoestellen, alleen niet de nieuwste. Als u de allernieuwste hoortoestellen wilt, krijgt u hiervoor dus geen vergoeding.

U krijgt de vergoeding bij de eerste aanschaf van de hoortoestellen of om de 5 jaar. Iedere 5 jaar mag u dus nieuwe hoortoestellen aanschaffen met vergoeding.


Samenwerking Struijk en zorgverzekeraars

Struijk Audiciens heeft als HoorProfs audicien contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. De polissen en premies verschillen per verzekeraar.

Bent u benieuwd wat uw vergoeding is bij Struijk met uw huidige verzekeraar? Bel ons in Den Bosch: 073-6126448, Geldermalsen: 0345-570675 of Leerdam: 0345-342130. U kunt ook het contactformulier in! Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.


Image

Eigen bijdrage & eigen risico

Bij de aanschaf van een gehoorapparaat betaald u dus een eigen bijdrage van 25%. Een hoortoestel valt daarnaast onder het wettelijk eigen risico.

Stel een vraag over vergoedingen