Praktijkvoorbeelden Hoortoestel

van onze Struijk Audiciens klanten

Broers, vrienden én slechthorend

Broers Julius en Hans de Bekker zijn elkaars beste vrienden. En ze dragen allebei een hoortoestel.

Julius (54) werkt bij een bedrijf dat betonmortel maakt en levert. “Toen ik 35 jaar geleden begon hadden we nog nooit van gehoorbescherming gehoord. De hele dag zat ik tussen de vrachtwagens, betonpompen en trilnaalden. Echt herrie.”

HoorProfs audicien

Een jaar of zeven geleden stapte hij bij een ketenaudicien naar binnen. “Die nam nauwelijks de tijd voor me. Er werd niet naar me geluisterd. Daar zou ik zeker geen hoortoestel aanschaffen.

Ik ging eens bij Struijk, een HoorProfs audicien, langs. Dat was wel even anders. Hij had geen haast. En hij verkocht me uiteindelijk een prima hoortoestel.”

Zeven jongens

Julius komt uit een groot gezin: “We waren met zeven jongens thuis. Daar had onze moeder haar handen vol aan. Vader was smid. Doordat hij voortdurend tussen het lawaai zat raakte zijn gehoor flink beschadigd. Toevallig dat ook Hans en ik juist door ons wérk slechthorend zijn geworden.”

Tien keer terug

Zijn broer Hans (59) nam in 1983 het metaalconstructiebedrijf van zijn vader over.
Net als bij zijn broer eiste het lawaai van slijpmachines, hamers en zagen ook bij Hans z’n tol: “Julius nam me mee naar Struijk. Ik bleek 60% gehoorverlies te hebben, aan beide kanten. Struijk nam de tijd om mijn hoortoestellen af te stellen: ik ben wel tien keer bij hem terug geweest, denk ik. Hij ging net zo lang door tot het goed was.”

Gehoorbescherming

Zal de geschiedenis zich blijven herhalen? Niet als het aan Hans ligt: “Ik heb flink geïnvesteerd in gehoorbescherming voor het personeel. Ik druk iedereen die bij me werkt op het hart om oordoppen te dragen. Maar ja, ze zijn – net als ik – soms een klein beetje eigenwijs.”

Andere verhalen

Bekijk ook de andere verhalen van onze klanten:

Thea Zwart

De tv en iPad moesten steeds harder, mijn man klaagde erover
Lees het complete verhaal

Jaap Krul

Een wereld van verschil. Ik weet niet wat ik hoor
Lees het complete verhaal