Delen

Phonak hoortoestel

De Virto B-Titanium is afgelopen week geïntroduceerd door Phonak. DIt nieuwe hoortoestel is het eerste titanium hoortoestel van Phonak. De titanium versie wordt geleverd in het kleinste op maat gemaakte model van Phonak.

Virto B-Titanium

De Virto B-titanium is een uitbreiding van de Phonak Belong met bijvoorbeeld de Phonak Audeo B-R. Op basis van een oorafdruk wordt een op maat gemaakte schaal geproduceerd. De oorafdruk kan gemaakt worden bij één van onze Struijk vestigingen. Uw eigen Struijk audicien bepaalt of een in-het-oor hoortoestel voor u persoonlijk een geschikt type hoortoestel is. Het maken van het schaaltje van het hoortoestel gebeurt met de nieuwste 3D printing techniek. Na het maken van de schaal wordt de elektronica erin geplaatst. Door medisch titanium kan de op maat gemaakte schaal 50% dunner worden dan bij andere technieken, bijvoorbeeld zo dun als papier. Volgens de fabrikant Phonak kan het zelf 26% kleiner worden. Dit is belangrijk omdat elke millimeter dat het toestel kleiner wordt het verschil kan maken tussen wel of juist niet zichtbaar zijn van het hoortoestel.


oordopjes

Titanium hoortoestel

Titanium is een metaal dat niet aan corrosie onderhevig is en daarom duurzaam en sterk is. Bij het Phonak titanium hoortoestel behoudt het daardoor stevigheid en is het goed verwerkbaar. Doordat de schaal zo dun kan worden gemaakt ontstaat er 30% meer ruimte in het toestel zelf, waardoor het zo onzichtbaar mogelijk kan worden gemaakt. Titanium is 15 keer sterker dan acryl, het materiaal waar schaaltjes van hoortoestellen normaliter van worden gemaakt. Een ander voordeel van titanium is dat het anti-allergeen is.

Eerste hoortoestel: liefst onzichtbaar

Het nieuwe titanium hoortoestel van Phonak valt onder de kleinste soort in-het-oor hoortoestellen. Het kiezen van een eerste hoortoestel valt voor veel slechthorenden niet mee en de stap naar een hoortoestel wordt meestal vele jaren uitgesteld. Bij de keuze van een gehoorapparaat spelen veel factoren een rol. Onzichtbare hoortoestellen zijn daarom populair als eerste hoortoestel bij slechthorenden. Hoe kleiner het hoortoestel kan worden gemaakt hoe onzichtbaarder het hoortoestel is. Met de titanium oplossing van Phonak kunnen hoortoestellen nog kleiner worden gemaakt, onzichtbaarder én steviger.

3D Printing

Titanium 3D printers zijn zeer precies en hebben zeer lage toleranties, waardoor de pasvorm beter uitvalt dan met de standaard printers. Een optimale pasvorm draagt bij aan de draagcomfort. In de video hieronder is in het kort te zien hoe het proces in zijn werk gaat.

Minder occlusie effect

Vingers in de oren stoppen en praten is geen ideale combinatie. Het dreunende opgesloten geluid wat dat oplevert, wordt het ‘occlusie-effect’ genoemd. Om dit occlusie-effect bij in-het-oor toestellen te voorkomen wordt er een klein kanaaltje in het hoortoestel aangebracht zodat het oor weer meer open is en dit effect verdwijnt. Doordat de buitenkant van het titanium schaaltje nog maar de helft zo dik is (0,2 mm) als dat van een hoortoestel met een acryl schaaltje, is het ook mogelijk een grotere venting (kanaaltje) toe te passen wat het occlusie-effect reduceert. Dit draagt bij aan de ervaren geluidskwaliteit van het nieuwe titanium hoortoestel van Phonak .

Afspraak maken bij Struijk Audiciens?

Heeft u interesse in eerste Titanium hoortoestel van Phonak. Maak dan een afspraak bij één van de Struijk Audiciens vestigingen.