Delen

Met uw gehoorapparaat op reis

Heeft u last van gehoorverlies en gaat u graag op reis? Dan bent u zich wellicht bewust van de extra stress die dit met zich kan meebrengen. Maar maak u geen zorgen! Wij helpen u om goed voorbereid op pad te gaan! In deze blog bieden we een aantal handige tips, waardoor u goed voorbereid kunt vertrekken en optimaal kunt genieten van uw reis.

Wat heeft u nodig als u op reis gaat?

Een goede voorbereiding is key, vooral als u gehoorapparaten draagt. Of u nu op vakantie gaat of gewoon onderweg bent, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u alles heeft wat u nodig hebt om optimaal gebruik te maken van uw gehoorapparaat. Van extra batterijen tot een handig opbergdoosje en droogbox, we hebben alles wat u nodig heeft om uw gehoorapparaten in topconditie te houden, ook op vakantie.

Voordat u vertrekt, zijn er een paar dingen waar u aan moet denken. Zorg ervoor dat u extra batterijen bij u heeft. Extra batterijen zijn altijd handig voor het geval dat de huidige batterijen leeg raken en u geen oplaadbare batterijen heeft. Vergeet ook uw opbergdoos niet mee te nemen. Met een opbergdoos kunt u uw gehoorapparaten beschermen en opbergen wanneer u ze even niet gebruikt. Maar de opbergdoos is niet alleen handig voor het bewaren van uw gehoortoestel, het doosje fungeert ook als een oplader voor uw gehoorapparaten! Zo blijven ze niet alleen veilig opgeborgen, maar worden ze ook opgeladen terwijl u ze bewaart.

Om uw gehoorapparaten in goede staat te houden, is het belangrijk om ze droog en schoon te houden. Het dragen van gehoorapparaten kan ervoor zorgen dat er vocht in komt, bijvoorbeeld door regen, zweet of zeewater tijdens het zwemmen. Daarom is een droogbox een handig product om mee te nemen. De droogbox zorgt ervoor dat al dat vocht uit uw gehoorapparaten wordt verwijderd, zodat u de toestellen goed schoon kunt houden.

Stel u voor dat er wat zand in uw gehoorapparaten terechtkomt, dat kan behoorlijk wat gedoe veroorzaken! U kunt last krijgen van verminderde geluidskwaliteit, verstopte microfoons of luidsprekers, of erger nog, schade aan de onderdelen. Dus zorg ervoor dat u naast de bovengenoemde onderdelen, ook een paar handige schoonmaakproducten bij de hand heeft. Op die manier kunt u snel en gemakkelijk uw gehoorapparaten schoonmaken en ervoor zorgen dat ze in topvorm blijven.

Tips voor tijdens de reis

Tijdens de vakantie is het slim om te voorkomen dat uw gehoorapparaten te lang worden blootgesteld aan de zon of hitte. Dus probeer ze niet achter te laten bij het zwembad, op het terras, in uw hotelkamer of op het strand. Heeft u een droogbox meegenomen? Leg dan uw gehoortoestellen bij voorkeur in de droogbox. Bent u van plan een duik te nemen? Dan raden we u aan om uw gehoorapparaten uit te doen. Water en elektronica gaan nu eenmaal niet zo goed samen, dus het is beter om ze veilig aan de kant te laten. 

Gaat u op reis met het vliegtuig? 

Gaat u met het vliegtuig op vakantie? Vergeet dan niet dat tijdens het opstijgen en landen drukveranderingen kunnen plaatsvinden die voor ongemak zorgen of pijn veroorzaken in uw oren. De drukverandering kan ook invloed hebben op de werking van de gehoorapparaten. Gelukkig is dit vrij makkelijk te voorkomen door uw gehoorapparaten op de juiste manier af te stellen. Heeft u hulp nodig met het aanpassen van de instellingen van uw gehoorapparaten? Wij kunnen u verder helpen! Maak online een afspraak bij uw audicien of laat uw gehoortoestellen afstellen op afstand! Heeft u nog niet alle producten in huis om goed voorbereid op reis te gaan? In onze webshop kunt u alles vinden voor uw gehoorapparaten.