Delen

Draag je een gehoorapparaat? Dan weet je vast hoe belangrijk het is om je apparaat in topconditie te houden. Regelmatig schoonmaken zorgt voor een helder geluid, een langere levensduur van je apparaat en voorkomt vervelende oorinfecties. Wij leggen je uit hoe je jouw hoorapparaat in vijf eenvoudige stappen veilig en doeltreffend reinigt! Tip: in onze webshop vind je handige complete reinigingssets waar je meteen mee aan de slag kunt. 

Stap 1: Was je handen
Zorg ervoor dat je handen schoon zijn voordat je begint. Dit voorkomt dat vuil en bacteriën op je hoorapparaat terechtkomen.

Stap 2: Verwijder het hoorapparaat en maak het oorstukje schoon
Haal je hoorapparaat uit je oor en neem het oorstukje af met een zachte doek of reinigingsdoekje. Gebruik een kleine borstel om vuil en oorsmeer te verwijderen. Dit zou je dagelijks moeten doen om ophoping van vuil te voorkomen.

Stap 3: Reinig de microfoonopening en batterij-/oplaadcontacten
Gebruik een blaasbalg of luchtdrukspray om stof en vuil uit de microfoonopening te blazen. Veeg de batterijlade of oplaadcontacten voorzichtig schoon met een droge doek om een goede verbinding te garanderen. Dit kun je wekelijks doen, afhankelijk van hoe snel vuil zich ophoopt.

Stap 4: Gebruik een droogbox
Plaats je hoorapparaat ‘s nachts altijd in een droogbox om vocht te verwijderen en de levensduur te verlengen. 

Stap 5: Controleer en plaats terug
Controleer je hoorapparaat op beschadigingen en zorg dat het schoon en droog is. Plaats het hoorapparaat terug in je oor en controleer of het goed functioneert. Doe dit elke keer nadat je het schoonmaakt.

Handige tips om jouw hoortoestel in topconditie te houden:

  • Dagelijkse routine: Maak er een gewoonte van om je hoorapparaat dagelijks schoon te maken voor optimale prestaties.
  • Wekelijkse dieptereiniging: Geef je hoorapparaat wekelijks een grondigere schoonmaakbeurt, zoals beschreven in stap 3.
  • Vermijd water: Gebruik een licht vochtige doek in plaats van je hoorapparaat onder te dompelen in water.
  • Veilige opslag: Bewaar je hoorapparaat in een droog en veilig doosje wanneer je het niet draagt. 

Door deze eenvoudige stappen te volgen, blijft je hoorapparaat in topconditie en geniet je van helder geluid. Heb je vragen of wil je meer weten over onze schoonmaaksets en diensten? Kom dan gerust langs bij Struijk audiciens. We helpen je graag verder!