Delen

Waarom heb je goede gehoorbescherming nodig op de motor?

Het voorjaar is in volle gang en dat betekent voor veel motorliefhebbers dat het weer tijd is om de tweewieler uit de garage te halen en lekker op pad te gaan. Voor vertrek is er, naast het opwarmen van de motor, nog één ding heel belangrijk: goede gehoorbescherming. En dat laatste punt is nu net iets wat vaak vergeten wordt!

Het (niet zo) stille gevaar

Tijdens het motorrijden word je blootgesteld aan een constante stroom van geluiden. Daarbij denk je misschien eerst aan de echt harde geluiden van het verkeer om je heen en het geraas van jouw eigen motor. Maar de echte boosdoener is de wind! 

Het geluid is niet hard of opvallend, maar kan ernstige schade aan je gehoor veroorzaken. Wist je dat je op de motor bij een snelheid van 100 kilometer per uur al na 15 minuten gehoorschade kunt oplopen? Gehoorschade, zoals gehoorverlies of tinnitus (een permanente piep in je oren), is vaak onomkeerbaar en kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van leven. 

Waar let je op bij het kiezen van de juiste motor oordoppen?

Als motorliefhebber wil je veilig de weg op kunnen. Goede gehoorbescherming is essentieel om jouw oren te beschermen tegen windgeruis. Hier let je op om de perfecte oordoppen te kiezen: 

Zitten ze lekker?

Comfort is van groot belang, omdat oncomfortabele gehoorbescherming kan afleiden tijdens je rit. Op maat gemaakte oordoppen bieden vaak het beste comfort, omdat ze speciaal op jouw oren zijn afgemeten, maar ze zijn wat duurder dan standaard oordoppen. Als je ze echter vaak draagt, dan kan dat de investering meer dan waard zijn. Zeker omdat ze langer meegaan dan standaard oordoppen. 

Hoeveel demping heb je nodig?

Goede oordoppen voor op de motor hebben een gemiddelde demping van 20 dB. Dat lijkt misschien niet veel, maar het maakt een wereld van verschil. Met een demping van 20 dB wordt het geluid effectief teruggebracht naar een veel veiliger niveau. Speciale filters zorgen ervoor dat belangrijke geluiden, zoals sirenes en verkeersgeluiden, nog steeds hoorbaar blijven. 

Hoeveel wil je eraan uitgeven?

Ga je voor de goedkoopste optie, dan zijn standaard oordoppen voor jou waarschijnlijk de beste keuze. Ze bieden je prima bescherming. Hecht jij veel waarde aan comfort en gebruik je de motor-oordoppen regelmatig? Dan kan het een goed idee zijn om te investeren in oordoppen op maat. 

Onze top 3 meest verkochte motoroordoppen

Ben je op zoek naar de beste gehoorbescherming voor jouw motorritten? Wij hebben een selectie gemaakt van onze top 3 meest verkochte oordoppen voor motorrijders. Deze oordoppen bieden optimale demping, zodat je zonder zorgen op de motor stapt.

Dit zijn de favorieten op www.struijk-online.nl

Deze oordoppen zijn ideaal voor een motorrit en hebben een demping van 20 dB. Door het unieke filter wordt ervoor gezorgd dat belangrijk geluid nog steeds hoorbaar is, maar je geen last hebt van het windgeruis op de motor. Het grote voordeel van deze oordoppen is dat de filters in de oordoppen vervangbaar zijn. Bij Struijk Online vind je losse filters. Door je oude filters door nieuwe te vervangen, zijn je oordopjes weer zo goed als nieuw.

De Unifit Road oordoppen bieden hoge kwaliteit gehoorbescherming. Ze voorkomen gehoorschade door het unieke filter dat er in zit. De oordopjes zijn gemaakt van anti-allergisch siliconen materiaal en hebben een demping van 23 dB. De oordopjes zitten prettig in je oren en zijn om die reden eenvoudig te dragen onder een helm.

Deze oordopjes met filters kun je meteen dragen. Ze passen in ieder oor en zijn opnieuw te gebruiken. Door de filters in de oordopjes bieden ze voldoende bescherming, maar mét behoud van spraakverstaanbaarheid. Deze oordoppen hebben een demping van 18 dB en hebben een hoog draagcomfort.

Oordoppen in, gas erop

Zin om het stof van de motor te halen? Let’s GO! Zorg er wel voor dat je oordopjes vóór de rit je oren ingaan, zodat je kunt genieten van een zomerse motorrit, zonder daar een naar aandenken aan over te houden. Have fun!