Wat wordt bedoeld met 5 hoortoestel categorieën?

Hoortoestellen zijn ingedeeld in vijf categorieën. Aan de hand van uw spraakaudiogram en toonaudiogram en de uitkomst van de door u ingevulde vragenlijst, weet uw Struijk Audicien in welke categorie u valt. Samen met u kiezen we binnen deze categorie het gehoorapparaat dat het beste bij u past.

De indeling van hoortoestel categorieën is als volgt:

  1. Milde gehoorproblemen: Hoortoestellen in deze categorie zijn geschikt voor mensen met milde gehoorproblemen. Ze helpen om geluiden beter te horen, maar hebben geen speciale extra functies. Dit zijn meestal eenvoudige en betaalbare hoortoestellen.
  2. Matige gehoorproblemen: Als u matige gehoorproblemen heeft, zijn er hoortoestellen nodig die iets krachtiger zijn. Deze hoortoestellen kunnen geluiden duidelijker maken en kunnen ook enige achtergrondruis verminderen.
  3. Gemiddelde gehoorproblemen: Bij gemiddelde gehoorproblemen heeft u hoortoestellen nodig die nog effectiever zijn in het verbeteren van uw gehoor. Ze zijn in staat om achtergrondruis beter te onderdrukken en geluiden scherper te maken.
  4. Zware gehoorproblemen: Als u zware gehoorproblemen heeft, heeft u geavanceerde hoortoestellen nodig die veel ruis kunnen wegnemen en spraak heel duidelijk kunnen maken. Deze hoortoestellen zijn krachtig en aangepast aan ernstige gehoorverliezen.
  5. Zeer ernstige gehoorproblemen: Voor mensen met zeer ernstige gehoorproblemen zijn hoogwaardige hoortoestellen nodig. Ze kunnen niet alleen ruis verminderen, maar ook helpen bij het horen van de zachtste geluiden. Deze hoortoestellen kunnen ook geavanceerde functies hebben, maar ze zijn meestal duurder.

 

Welk hoortoestel u nodig heeft, hangt af van hoe slecht uw gehoor is en wat u wilt dat het hoortoestel kan doen. Wij helpen u graag bij het kiezen van het beste hoortoestel!

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.