Hoe lang gaat een hoortoestel mee?

Hoe lang u kunt genieten van uw gehoorapparaat of hoortoestel is niet in één antwoord te vangen. Ieder gehoorapparaat heeft een andere levensduur. Het hangt bijvoorbeeld af van het gebruik, de slijtage en de status van het hoorprobleem. Maar een gemiddeld gehoorapparaat gaat minimaal vijf jaar mee.

Vergoeding

Na vijf jaar is het mogelijk om weer een vergoeding te krijgen van uw zorgverzekering voor een nieuw hoortoestel. En dat is zeker het overwegen waard.
We zien in de afgelopen jaren dat gehoorapparaten steeds verder ontwikkelen. Denk aan oplaadbare hoortoestellen, connectiviteit met de telefoon en uw hoortoestel via een app bedienen.

Ook kan het zijn dat de afgelopen vijf jaar uw gehoor minder is geworden. Of de kwaliteit van uw hoortoestel is ongemerkt achteruit gegaan. Dit kunnen redenen zijn om een nieuw hoortoestel uit te proberen. U krijgt dan opnieuw een proefperiode aangeboden om te kijken of de nieuwe hoortoestellen beter zijn dan uw huidige toestellen.

Bezoek uw audicien

Natuurlijk bent u niet verplicht om na vijf jaar nieuwe toestellen te kopen. Maar vaak is het wel de moeite waard om het uit te proberen. In de meeste gevallen ervaart u niet zelf dat de kwaliteit minder wordt en het gehoor achteruit gaat. Dit gebeurt heel geleidelijk. Het is daarom goed om langs de audicien te gaan. Uw Struijk-audicien zal kijken naar de mogelijkheden en welke bij uw wensen sluiten.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Maak een afspraak met uw Struijk audicien via onderstaand formulier.