Delen

Telefoneren en Slechthorend

Het lijkt zo simpel: telefoneren met een familielid of goede vriend. Gewoon een kwestie van de telefoon pakken, een nummer intoetsen en de rest volgt vanzelf. Toch?

Telefoneren is inderdaad een geweldige manier om met iemand contact te houden. Maar dat is helaas anders wanneer u slechthorend bent. Dat zou eigenlijk niet zo moeten zijn.

Daarom helpt Struijk Audiciens u graag verder met een aantal tips. Zo kunt u een goed gesprek voeren via de telefoon. Net als iedereen.

Kunt u alleen tijdens het telefoneren slecht horen? Of komt het vaker voor dat uw gehoor u in de steek laat? Wanneer u geen hoortoestel draagt, is het raadzaam om een gehoortest af te nemen in een van onze filialen. Een gehoortest bij Struijk Audiciens is gratis, pijnloos en duurt ongeveer vijftien minuten.

Seniorentelefoon

Ze zijn er in allerlei vormen en maten. Met draad of draadloos. De seniorentelefoon is een simpele telefoon met een eenvoudige bediening. Met de ingebouwde telefoonversterker wordt het geluid extra versterkt. U kunt zelf het volume aanpassen. Zo kunt u elk gesprek goed verstaan. Veel seniorentelefoons hebben een bellampje: deze brandt zodra de telefoon gaat. Zo kunt u zien wanneer u gebeld wordt.

Wilt u liever buiten de deur dingen ondernemen? Dan is de seniorenmobiel misschien wel iets voor u.

Telefoonhoorversterker

Bent u veel onderweg? Dan is een losse versterker een ideale oplossing. Deze kunt u aan elke telefoon koppelen. Zo kunt u het volume en de klank aanpassen op uw gehoor.

Met een hoorversterker hoeft u niet meer bang te zijn dat u niet kunt telefoneren. Ook zijn er bluetooth oplossingen voor mobiele telefoons. U kunt dan gemakkelijk in de auto bellen met een hoorversterker voor de mobiele telefoon

Telefoonversterker

Teksttelefoon

Natuurlijk kan het zo zijn dat bellen toch een lastige opgave blijft. Dat is ontzettend vervelend. Gelukkig heeft Struijk Audiciens ook dan een oplossing voor u: een teksttelefoon. U ziet de gesproken woorden van uw gesprekspartner als tekst in uw telefoon weergegeven. Dat doet een beetje denken als de bekende SMS. Toch werkt de teksttelefoon iets anders, omdat deze gesproken woorden omzet in woorden tijdens het telefoongesprek. U kunt ook eenvoudig reageren door een berichtje terug te typen. De teksttelefoon zet dan uw woorden om in gesproken tekst.

Struijk Audiciens en telefoons?

Bent u benieuwd wat het beste bij u past? Bij Struijk Audiciens vinden we uw gehoor ontzettend belangrijk. Goed kunnen horen is niet alleen prettig, maar helpt u ook in verschillende situaties. Daarom staan onze hoorspecialisten voor u klaar met eerlijk en professioneel advies.

Bekijk alle telefoons