Delen

Drie oplossingen om gewekt te worden zonder gehoorapparaat

Slecht horen is ontzettend vervelend, vooral bij alledaagse handelingen waar een goed gehoor belangrijk is. Gehoorapparaten bieden vaak hulp, maar er zijn momenten waarop ze niet volledig inzetbaar zijn.

‘s Nachts draagt u wellicht geen hoortoestel. In deze uren van rust en herstel kan de gedachte aan het missen van de wekker u ongerust maken. Het is begrijpelijk dat u zichzelf niet wilt verslapen, vooral als u belangrijke verplichtingen of afspraken heeft in de ochtend. Gelukkig heeft Struijk Audiciens drie oplossingen voor u.

1. Trilwekkers

Een trilwekker is een speciaal soort wekker die is uitgerust met een trilplaat. Deze wekkers hebben als kenmerk dat ze u wekken door middel van trillingen, waardoor uw gehoor geen rol speelt bij het ontwaken. Nadat u de gewenste tijd heeft ingesteld, plaatst u de trilplaat onder uw kussen. Wanneer het moment van wekken aanbreekt, activeert de trilwekker de trilplaat. Deze trillingen zijn voldoende om u zachtjes uit uw slaap te halen.

Een handige optie is om de wekker te verbinden met uw mobiele telefoon. U kunt er dan voor kiezen uw telefoon ook te gebruiken voor extra signalen, wat betekent dat u visuele flitsen of extra harde geluiden kunt toevoegen als alarm.

2. Flitswekkers

Flitswekkers maken in plaats van geluid gebruik van lichtsignalen om u te wekken. Deze lichtflitsen zijn zacht maar effectief en zorgen voor een rustige manier van ontwaken. Wanneer de flitsen op zichzelf niet voldoende zijn om u wakker te maken, bestaat de optie om een trilplaat aan te sluiten. Deze trilplaat versterkt het waarschuwingssignaal door zachte trillingen toe te voegen aan de visuele flitsen.

3. Digitale wekkers

Een digitale wekker, die eigenlijk de meest bekende variant is, kan vaak worden uitgebreid met extra functies die specifiek zijn gericht op mensen met slechthorendheid en doofheid. Binnen deze aanpassingen heeft u de optie om te kiezen voor een trilfunctie of flitsfunctie, maar dan gecombineerd met een digitale klok. Voor wie behoefte heeft aan extra luide signalen, zijn er wekkers met een verhoogd geluidsniveau beschikbaar.

Hoorhulpmiddelen

Hoorhulpmiddelen spelen een essentiële rol in het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met gehoorverlies. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om de uitdagingen die gepaard gaan met slechthorendheid aan te pakken en de communicatie te vergemakkelijken. Van gehoorapparaten die geluiden versterken tot speciale wekkers die trillen of flitsen om te alarmeren. Deze technologische oplossingen zijn ontwikkeld om aan diverse behoeften te voldoen. Dankzij voortdurende innovatie helpen hoorhulpmiddelen mensen met gehoorverlies om de wereld opnieuw te ontdekken en vol vertrouwen deel te nemen aan gesprekken en activiteiten.