Delen

Wek- en waarschuwingssysteem met vergoeding

Problemen bereikbaarheid en veiligheid
Wanneer u het gehoorapparaat niet in heeft, betekent dit dat u in die uren en zeker in de nacht slechthorend bent. De deurbel die klinkt of de telefoon die overgaat. De mensen zullen zeggen: “Ik heb je gebeld, maar je was niet thuis.” En u denkt: “Oh, volgens mij was ik wel thuis.”

De oplossing voor bereikbaarheid en veiligheid voor slechthorenden
Problemen met bereikbaarheid en veiligheid zijn te voorkomen als u een wek- en waarschuwingssysteem via uw zorgverzekering laat installeren. Deze systemen worden vergoed door uw basiszorgverzekering. In deze video vertelt Rudi Struijk daar meer over.

U heeft recht op dit systeem

Heeft u een gehoorverlies van meer dan 35 db en heeft u de afgelopen 5 jaar geen systeem gekocht? Dan heeft u recht op dit systeem vanuit de basisverzekering. Het complete systeem kost tussen de 750 EUR en 1250 EUR + installatiekosten. Dit bedrag krijgt u echter vergoed door de zorgverzekering.

Ook profiteren?
Bel naar 073-2033196, e-mail naar [email protected] of vul het formulier in. Voor de afhandeling heeft u een audiogram of spraakdiagram nodig van minder dan een jaar oud. Dit verschilt per verzekeraar. U kunt ook een WhatsApp bericht sturen naar 06-38543235 voor meer informatie.

Vergoeding en verzekering

Om in aanmerking te komen voor vergoeding dient u te voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

  • Gemiddeld gehoorverlies vanaf 35 dB aan tenminste één oor (bij 1000, 2000 en 4000 Hz). ƒ
  • Functioneel voorschrift van de KNO arts of audioloog. ƒ
  • Audiogram niet ouder dan 1 jaar
  • Het eigen risico is niet van toepassing.

Per verzekeraar gelden andere regels. Download hieronder de overzichten per verzekeraar. Neem contact met ons op voor meer informatie over de opties en vergoedingen met uw verzekering.

Vergoedingsoverzicht per verzekeraar

Formulier vergoedingsregels

Hoe werkt het systeem?

De producten uit het systeem bestaan uit drie ontvangers en verschillende zenders. Afhankelijk van uw zorgverzekering kunt u voor sommige producten meerdere aantallen kiezen. Onderaan deze pagina leest u daar meer over.

Verschillende DetectorsVerschillende Alarmen

De pager

PagerDe pager of ontvanger is een clip die op het jasje of aan de broekriem geplaatst kan worden. Op het moment dat één van de zenders een signaal geeft, zal de ontvanger gaan trillen. Op het display van de ontvanger kunt u de melding zien.

Dit kan zijn:

  1. Er staat iemand voor de deur
  2. De telefoon gaat
  3. Iemand belt u

De trilschijf

Trilschijf met wekkerWanneer u slaapt, draagt u de pager natuurlijk niet. Hiervoor zit in het pakket de trilschijf die in verbinding staat met de wekker. Bij een signaal gaat de trilschrijf onder het kussen trillen waardoor u gewekt wordt. Op het display van de wekker kunt u vervolgens de melding lezen.

De flitslamp

FlitslampDe flitslamp kan op diverse plaatsen geïnstalleerd worden. Bijvoorbeeld in de huiskamer, keuken, gang of slaapkamer. Bij een signaal gaat deze lamp flitsen waardoor u ziet dat er een melding is. Deze flitslamp kunt u op meerdere plekken in het huis hangen.

De zenders

Deurbel

De zenders bestaan uit de deurbel en de telefoon. Deze apparaten worden over het algemeen het meest gebruikt.

Het pakket aan zenders wordt compleet gemaakt door de rookmelder en de babyfoon.

Rookmelder

Rookmelder Een normale rookmelder geeft een geluidssignaal af. Als slechthorende hoort u dit niet of nauwelijks. Met het systeem geeft de rookmelder een signaal af aan de pager, de trilschijf of flitslamp. Op deze manier wordt u bij brand gewaarschuwd door de rookmelder.

Babyfoon

Babyfoon

In het geval dat u een baby thuis heeft of oppast op een baby is bereikbaarheid en veiligheid natuurlijk ook belangrijk. In het geval dat de babyfoon afgaat, wordt één van de ontvangers geactiveerd.

Overtuigd van de voordelen?

U kunt hieronder uw gegevens achterlaten. Wij nemen dan vrijblijvend contact met u op.

Neem contact met mij op