Delen

Festivalseizoen aan? Oordoppen in!

Voorkom gehoorschade tijdens het festivalseizoen

Het festivalseizoen is aan! Dat wordt weer genieten van fijne muziek, gezelligheid en lekkere hapjes en drankjes. Vergeet bij het klaarleggen van je festival essentials vooral je oordoppen niet! Zo zijn je oren beschermd tegen te harde muziek.

Oordoppen met een muziekfilter

Oordoppen en festivals; het voelt misschien niet als de meest logische combinatie. Je wilt toch juist genieten van de muziek?! Met de juiste oordoppen hoef je niet meer te kiezen tussen een optimale muziekbeleving en gehoorbescherming. Doordat festival oordoppen voorzien zijn van een speciaal filter, vervormt de muziek niet. Ook kun je gesprekken gewoon blijven verstaan.

Bezoek je af en toe een festival, of wil je eens proberen hoe je het dragen van oordopjes ervaart? Dan zijn standaard oordoppen met muziekfilter een goede keuze. Deze zijn een stuk goedkoper dan gehoorbescherming op maat, maar bieden wel goede bescherming. Muziek oordoppen zijn nagenoeg onzichtbaar als je ze draagt. Als je de oordopjes enkele keren per jaar gebruikt, kun je er ongeveer 1-2 jaar mee doen. Struijk Audiciens heeft een uitgebreid assortiment festival oordoppen.

Pluggerz festival oordoppen
Noizezz oordoppen voor festivals
Festival oordoppen Noizezz

Gehoorbescherming op maat: voor de fanatieke festivalbezoeker

Laat jij geen feestje aan je neus voorbij gaan? Denk dan eens aan gehoorbescherming op maat. Doordat deze oordoppen speciaal voor jou gemaakt worden, zitten ze lekkerder dan standaard oordoppen en wordt het oor optimaal afgesloten. Door het muziekfilter wordt de muziek niet vervormd. Festival oordoppen op maat gaan enkele jaren mee.

Zijn festival oordoppen echt nodig?

Voor concerten en festivals zijn afspraken gemaakt over de geluidssterkte: die mag gemiddeld maximaal 103 decibel (dB) per kwartier zijn. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat bezoekers oordoppen dragen die 15 dB dempen. Zonder oordoppen is de norm van 103 dB niet veilig voor de oren en loop je risico op tijdelijke of blijvende gehoorbeschadiging. Het risico op gehoorbeschadiging is hoger bij langdurige blootstelling, ook bij wat lagere geluidsniveaus. Dat betekent dat juist bij festivals goede gehoorbescherming echt nodig is. Heb je nog meer vragen? Bekijk dan alle veelgestelde vragen over festival oordoppen.

Met je kind naar een festival

Bezoek je samen met je kind(eren) een festival? Doordat de oren van kinderen extra gevoelig zijn voor harde geluiden, is voor hen goede gehoorbescherming essentieel. Voor kinderen heb je de keuze tussen oorkappen en oordopjes.