Voorkom gehoorschade tijdens het festivalseizoen

Dansen tot diep in de nacht met fijne muziek: het festivalseizoen is in volle gang! Maar als je niet uitkijkt, word je de volgende morgen wakker met een irritante piep in je oren. Zo voorkom je gehoorschade als je naar een concert, club of festival gaat. 

Hoorprobleem afspraak

Tijdens festivals komt het geluidsniveau regelmatig boven de veiligheidsgrens. Een blijvende piep in je oren wil je écht niet. Gehoorbescherming is gelukkig steeds normaler. Ook bekende DJ’s en artiesten beschermen hun gehoor. Nu jij nog!

Continu blootstelling aan geluid

Auke Boonen werkt al tien jaar als audicien. Hij vertelt: “Het hangt er vanaf hoe lang je wordt blootgesteld aan geluid. Het risico op gehoorbeschadiging is door continu hard geluid een stuk groter.” Zelf is Auke gek op livemuziek en hij neemt zijn vierjarige zoontje geregeld mee naar concerten: “Hij draagt altijd oorkappen. De schade die je op jonge leeftijd oploopt, herstelt niet meer. Je moet zuinig zijn op je gehoor!”

Natuurlijk zijn er allerlei verschillende soorten gehoorbescherming. Check hier welke oordoppen voor jou geschikt zijn:

Zo nu en dan een concertje: universele oordoppen

“Deze gehoorbescherming is niet op maat gemaakt. Het is een plug met een filter, zodat je gehoor niet helemaal dichtgestopt is. De lage tonen komen door en de hoge tonen worden gefilterd”, aldus Auke. “Wanneer je een keer in de maand naar een concert gaat, volstaat de universele gehoorbescherming.”

Elk weekend stampen in een club: op maat gemaakte oordoppen

“Bij op maat gemaakte oordoppen wordt een afgietsel gemaakt van de vorm van je oor. Bij deze oordoppen heb je een optimale afdichting, wat ervoor zorgt dat ze lekker zitten. Door de filter treedt er geen vervorming op van de muziek.”

Een kleinere wereld

De mensen die bij Struijk Audiciens langskomen hebben vaak gehoorproblemen. De gevolgen? Auke: “Hun sociale leven verandert en hun wereld wordt kleiner. Ze gaan niet graag meer naar een feestje of verjaardag, en mengen zich niet in het gesprek van anderen.”

Wil je advies over welke oordoppen voor jou geschikt zijn?

Maak dan een afspraak bij Struijk Audiciens

Dit bericht is eerder geplaatst op: indebuurt.nl

Image

Rudi Struijk

Rudi Struijk is een gerenommeerde audicien en eigenaar van Struijk Audiciens. Met zijn ervaring en expertise biedt hij een luisterend oor voor zijn klant. 'We verkopen geen hoortoestellen, maar hooroplossingen.'
Lees meer berichten van Rudi