Delen

Hoe werkt een gehoortest?

Veel mensen vragen zich af hoe een gehoortest in de praktijk gaat. In onderstaande video laat Rudi Struijk zien hoe een hoortest bij Struijk Audiciens gaat:

Resultaat van de hoortest

Het doen van een gehoortest is dus vrij eenvoudig en duurt maximaal 10 minuten. Na de hoortest zien we hoe groot het gehoorverlies is.

Met de hoortest kunnen we hoorproblemen goed in kaart brengen. Wanneer u geen gehoorverlies heeft gaat u met een gerust hart weer naar huis.

Het gehoorverlies in kaart brengen

Met een hoortest brengen we het gehoorverlies in kaart. We spreken van gehoorverlies als het verschil tussen een 18 jarige en de testpersoon groter is dan 35 decibel (dB).

Hoe werkt de hoortest?

Tijdens de hoortest krijgt u een koptelefoon op waardoor u toontjes/piepjes hoort. Wanneer u een geluid hoort mag u ‘ja’ zeggen of uw hand opsteken. We beginnen met één oor en wisselen daarna naar het andere oor.

De resultaten die u hoort worden genoteerd door de audicien op de audiogram. Deze krijgt u na de hoortest mee die u kunt inleveren bij de arts of verzekering.

Afspraak maken voor een gehoortest?

Wat we bij Struijk Audiciens zien is dat veel mensen lang blijven lopen met een gehoorverlies. Hierdoor bent u sneller moe en sociale activiteiten zijn minder leuk. Twijfelt u aan uw gehoor? U bent van harte welkom bij Struijk Audiciens.

Maak direct een afspraak bij één van onze vestigingen.