Gehoorapparaat schoonmaken

Om de levensduur van het gehoorapparaat te verlengen is het belangrijk om het hoortoestel goed te onderhouden. Op deze pagina vertellen wij u hier meer over:

Reinigingsdoekjes hoortoestel

Hoortoestel schoonmaken met schoonmaakdoekjes

Om de buitenkant van het hoortoestel te reinigen kunt u gebruik maken van vochtige doekjes. Let op dat u bij gebruik het doosje weer sluit, op deze manier voorkomt u het uitdrogen van de reinigingsdoekjes! Bekijk onderstaande video voor het gebruiken van reinigingsdoekjes bij het schoonmaken van het hoortoestel.

Schoonmaakdoekjes bestellen?
Bestel nu direct de schoonmaakdoekjes bij Struijk Audiciens. U kunt de reinigingsdoekjes ook bestellen en ophalen in de winkel!

Hoe oorstukjes van gehoorapparaat schoonmaken?

Het oorstukje van een hoortoestel schoonmaken werkt als volgt:

  1. Rubberen slangetje lostrekken
  2. Voeg het tablet toe aan een bakje met lauw water
  3. Plaats het zeefje met het oorstukje in het bakje
  4. Afspoelen met water en droog maken met blaasbalgje
  5. Plaats het hoortoestel weer op het oorstukje

 

Stappenplan oorstukjes schoonmaken

Het oorstukje zit vast met een rubberen slangetje aan het hoortoestel. Trek eerst het oorstukje los van het hoortoestel en plaats het in het zeefje.

Vervolgens pakt u een tablet die u open scheurt. Deze tablet plaatst u in het bakje. Voeg daarna lauw water toe waardoor het tablet gaat bruisen.

Het zeefje met het oorstukje plaatst u voor een paar minuten in het bakje. Spoel het zeefje daarna af met water.

Pak vervolgens het blaasbalgje en plaatst deze op het oorstukje. Knijp nu een aantal keer om het oorstukje goed droog te maken. Door het knijpen blaast er lucht doorheen die het water in het oorstukje droogt.

De buitenkant van het oorstukje kunt u droog maken met een doekje. Het hoortoestel kunt u ten slotte weer terug zetten op het oorstukje!

Wilt u de producten uit de video direct bestellen? Dat kan via onze webshop!