Delen

Nano spraakversterker in plaats van een hoortoestel?

Onzichtbaar beter horen en verstaan: de nieuwe Nano spraakversterker van Struijk Audiciens is nóg minder zichtbaar dan een conventioneel hoortoestel.

In allerlei situaties, zoals in gezelschap, bij het televisiekijken of tijdens gesprekken, hebben veel mensen moeite om alles te verstaan. Meestal weten ze niet precies of het aan hun eigen gehoor of aan de omgeving ligt. Voor mensen met gehoorverlies is het vaak niet gemakkelijk om te accepteren dat ze een hoortoestel nodig hebben.

Zwitserse wetenschappers zijn er nu in geslaagd om een miniatuur-gehoorchip te ontwikkelen dat in zijn geheel zo klein is, dat hij volledig onzichtbaar in het oor kan worden gedragen. Dit is mogelijk dankzij nieuw materiaal met een keramiekachtige structuur. Dit eerste hoorsysteem op keramiekbasis verdwijnt volledig in het oor en is daardoor onzichtbaar.

Onzichtbare spraakversterker

Vooral in gezelschap is het voor mensen met gehoorverlies vaak moeilijk om een gesprek te volgen. De nieuwe Nano zorgt ervoor dat de stemmen versterkt worden. Omgevingsgeluiden worden door de slimme gehoorchip automatisch weggedrukt. Daarom heet het ook “spraakversterker”, omdat het meer kan dan een hoortoestel. Dankzij de discrete nanotechnologie zijn gesprekken beter te volgen – en niemand die het ziet.

In een vrijblijvend adviesgesprek met een specialist van Struijk Audiciens wordt duidelijk of deze hooroplossing geschikt is voor het oor en voor de mate van gehoorverlies. Zo ja, dan wordt er een afdruk gemaakt van het oor, deze wordt met behulp van een 3D-scanner gedigitaliseerd, waarna de spraakversterker in Zwitserland in één van de modernste fabrieken ter wereld op maat wordt gemaakt.

Image