Hoe werkt het vergoedingssysteem voor een hoortoestel?

Sinds 1 januari 2013 is in Nederland de zorgverzekeringswet gewijzigd met betrekking tot de vergoeding van hoortoestellen en andere hoorhulpmiddelen. Het nieuwe vergoedingssysteem is gebaseerd op het “Protocol Hoorzorg,” dat is vastgesteld door Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Dit protocol bepaalt de richtlijnen en criteria voor het voorschrijven en verstrekken van hoortoestellen.

De hoogte van de vergoeding hangt af van de categorie waar u invalt. Binnen de hoortoestellen zijn er vijf vaste categorieën : van categorie 1 voor eenvoudige gehoorklachten tot 5 voor de meest complexe problemen. Ook hoortoestellen. De bedoeling is dat de audicien een hoortoestel uit de juiste categorie aanmeet.

Volwassenen betalen een eigen bijdrage van 25% voor hun voorgeschreven hoortoestel, gebaseerd op het bedrag dat door hun zorgverzekeraar is bepaald. Dit betekent dat de zorgverzekeraar 75% van de kosten dekt. Voor kinderen tot 18 jaar wordt de eigen bijdrage volledig vergoed door de zorgverzekeraar, waardoor zij recht hebben op gratis hoortoestellen en audicienzorg.

Zijn er ook gratis hoortoestellen?

Ja, maar gratis hoortoestellen zijn eigenlijk altijd oudere modellen. Ze zijn niet uitgerust met de nieuwste, geavanceerde technieken. Dat betekent dat u daarmee wel wat beter kunt horen; maar neemt u daar genoegen mee? Of wilt u écht goed horen? Struijk Audiciens gaat altijd voor het beste resultaat. Voor een ongeëvenaarde hoorervaring. De ontwikkelingen in hoortoestellen staan niet stil. Sterker nog; ze gaan hard. Daardoor zijn ze steeds meer in staat om uw gehoorverlies zo te corrigeren, dat u (haast) geen last meer heeft van uw hoorprobleem. Nieuwere hoortoestellen, die buiten de vergoeding door de zorgverzekeraar vallen, kunnen veel uitgebreider worden afgesteld. Zo kunnen ze uw gehoorverlies écht goed corrigeren.

Benieuwd naar het verschil? Test gratis en vrijblijvend zo’n geavanceerd hoortoestel in onze proefperiode. Merkt u meteen of het voor u iets toevoegt. Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.