Rookmelders worden verplicht

Vanaf juli 2022 verplicht rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders te hebben hangen. De verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor de bestaande bouw gelden. Bij brand vallen de meeste rookslachtoffers door inademen van rook. De rookmelders voor slechthorenden maken onderdeel uit van een volledig wek- en waarschuwingssysteem en wordt, indien u in aanmerking komt door uw zorgverzekeraar tot 100% vergoed.


Rookmelder voor slechthorenden
Rookmelders voor slechthorenden

Voor slechthorenden is goed horen niet alleen buiten of overdag noodzakelijk. Ook 's nachts is een goed gehoor van cruciaal belang, bijvoorbeeld bij het afgaan van een rookmelder. Een rookmelder voor doven en slechthorenden werkt op basis van tril- en flitssignalen die er voor zorgen dat de persoon in kwestie wakker wordt. Omdat zowel rook als smeulend vuur vroeg worden ontdekt door de melders, bent u zo snel mogelijk gewaarschuwd.

Vergoeding tot 100%

Afhankelijk van uw verzekering wordt een rookmelder voor doven en slechthorenden tot 100% vergoed. Het gaat hier zelfs niet alleen om rookmelders, maar ook om andere producten uit de categorie wek- en waarschuwingsmiddelen. Hierbij kunt u denken aan babyfoons, deurbellen en alarmen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over een wek- en waarschuwingssysteem? Neem dan contact op met een van onze medewerkers of bel ons op telefoonnummer:

Den Bosch: 073-2033596
Geldermalsen: 0345-201769
Leerdam: 0345-2201537
Bergen op Zoom: 0164-245264

Unable to locate Global Block