Heeft uw kind een gehoorapparaat nodig?

Twijfelen aan het gehoor van uw kind

Twijfelt u aan het gehoor van uw kind? Vaak is slechthorendheid lastig te herkennen bij kinderen. Een onderscheid maken tussen ‘niet willen’ of ‘niet kunnen’ horen is niet eenvoudig. Ook komt slechthorendheid niet snel aan het licht, omdat een kind snel geneigd is om zich aan te passen. Op deze manier compenseert hij of zij de gehoorvermindering.

Soms komt de slechthorendheid van een kind pas tot uiting op de basisschool. Uw kind kan zich bijvoorbeeld niet goed concentreren in de klas of niet goed meekomen in de groep.

Wat zijn de tekenen van gehoorverlies bij uw kind?

Er zijn meer tekenen die aantonen dat uw kind niet ‘normaal’ hoort en die u als ouder kunt herkennen. Zoals dichtbij de televisie zitten terwijl het volumeniveau hoog genoeg is. Last van moeheid en hoofdpijn. Niet reageren op intense geluiden of op iemand die buiten beeld is. Veel aandacht voor uw gezicht zodra u tegen uw kind praat. Moeite met concentreren. Slecht reageren op mensen in rumoerige ruimte. Of het geluid van de iPad of televisie harder zetten.

Wanneer u meerdere situaties herkent, adviseren wij u om het gehoor van uw kind te laten testen. Ook de milde varianten van gehoorvermindering kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor uw kind.

Oorzaken gehoorvermindering bij kinderen

Gehoorvermindering kan verschillende oorzaken hebben en kan zowel tijdelijk als blijvend zijn. Bijvoorbeeld verstopping door oorsmeer, verkoudheid, slijm achter of een scheurtje in het trommelvlies. Ook kan het luisteren naar harde muziek, een hersenvliesontsteking, erfelijke ziekte of ziekte van moeder tijdens de zwangerschap een aanleiding zijn tot gehoorvermindering.

Gehoorbescherming voor uw kind

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Het gehoor van een kind is heel gevoelig. Als er eenmaal gehoorschade is dan is daar niets meer aan te doen. Het is daarom heel belangrijk om het gehoor van uw kind te beschermen.

Zwemdoppen voor kinderen

Zwemles, een bezoek aan het plaatselijke zwembad of een duik in zee tijdens de zomervakantie… Er zijn vaak momenten dat uw kind lekker wilt zwemmen. Helaas kan het zwemwater ook irriteren in de oren. Deze zwemdoppen voor kinderen zijn gemaakt van zacht en comfortabel materiaal. Ook zijn ze voorzien van een filter waardoor uw kind u of de badmeester kan verstaan en er toch geen water in de oren komt.

Overprikkeling

Harde geluiden en veel geluiden kan een kind soms storen in zijn of haar prestaties. Door de geluiden raken kinderen overprikkeld, verliezen daarmee hun concentratie en kunnen zelfs worstelen met oververmoeidheid. Herkent u dit bij uw kind? Struijk Audiciens raadt u dan gehoorbescherming voor kinderen aan, zoals oorkappen. Deze oplossing kan via het Audiologisch Centrum worden geregeld.
Kinderen met autisme, ADD of ADHD kunnen ook voordeel hebben wij het dragen van gehoorbescherming. Zo kunnen zij zich overal, thuis of bijvoorbeeld op school, even afsluiten van de wereld en de bijbehorende prikkels.

Vliegdoppen voor kinderen

In het vliegtuig kan er drukverschil ontstaan. Dit kan vervelende oorpijn veroorzaken. Vliegdoppen voor kinderen zijn uitgerust met een drukcompensatiesysteem. Een speciale filter zorgt voor een reguliere luchttoevoer en een continue drukcompensatie. De pluggen zijn geschikt voor vliegreizen, treinreizen en verblijf op grote hoogtes én speciaal voor kinderen.

Gehoorbescherming harde geluiden

Uw kind beschermen tegen harde geluiden is niet makkelijk. Soms kan een omgeving niet vermeden worden. Denk aan de wekelijkse muziekles, vuurwerk tijdens oud en nieuw, een hoog volumegehalte tijdens een bruiloftsfeest of een verbouwing in huis.
Soms vliegen de decibellen je letterlijk om je oren én om de oren van uw kind. De oordoppen van Struijk Audiciens bieden dan uitkomst. Door het tegenhouden van geluid dragen onze oordoppen ook bij voor een goede nachtrust.

Afspraak maken?

Heeft uw kind een doorverwijzing gekregen via het Audiologisch Centrum of via de huisarts? Of zoekt u de juiste gehoorbescherming voor uw kind? De audiciens bij Struijk Audiciens zijn vriendelijk, geven de tijd en aandacht aan uw kind en geven u graag onafhankelijk, professioneel en eerlijk advies.

Ervaringen bij Struijk Audiciens

Bij Struijk Audiciens streven we naar gelukkige en tevreden klanten. Onderstaand ziet u een aantal ervaringen van klanten

Top bedrijf. Zeer plezierig geholpen en geadviseerd door Nicole. Hiervoor veel getobd bij een landelijke keten. Bij Struijk veel beter geadviseerd en zeker niet duurder.

Rieneke Huisman

Wat een wereld van verschil, van een “keten”, naar de zelfstandige audicien Struijk. Ik heb al meer dan 10 jaar een gehoorprobleem, maar ik heb nog niet eerder zo’n verbetering van gehoor gehad met de nieuwe hoortoestellen. Wat een aandacht en nazorg wordt er gegeven en……… met resultaat! Bedankt Mariëlle! en Heleen!

Hans van der Sar

Geruime tijd er tegen aan gehikt om gehoor opnieuw te laten testen wetende dat deze niet meer voldoende is. Heel fijn en deskundig geholpen in Geldermalsen. Hierdoor toch de stap genomen om naar de KNO-arts te gaan om de harde feiten te laten meten en zo een plan te maken voor de toekomst. Hoe kan ik mezelf helpen, over de drempel heen stappen om kenbaar te maken aan anderen dat mijn gehoor niet goed genoeg is en af en toe om hulp of herhaling te vragen. Marieke bedankt!

LB Oss

ik heb al een kleine 30 jaar een gehoortoestel en ben al bij veel audiciens geweest. Ook voor dat de vestiging in bergen op zoom door Struijk werd overgenomen was ik hier al klant. Sinds deze vestiging van Struijk is, gaat het prima, goed service en prettig dat het nu wel mogelijk is via de ziektekostenverzekering gehoor toestellen te kopen.
Maar ik wil in het bijzonder de waardering uitspreken over Mariëlle Rovers, die op een bijzonder prettige manier, met veel kennis van zaken een geweldige service verleend. Zoals zo vaak het geval is, wordt een onderneming gemaakt of gebroken door de medewerkers. In dit geval is dit zeker zo, Mariëlle straalt zoveel rust uit, heeft bijzonder veel geduld, en geeft daarbij hele duidelijke uitleg en zeer hoge service. Heel prettig om door haar geholpen te worden

peter van Tilburg

Marieke en Ilona, jullie hebben mijn vader heel gelukkig gemaakt. Superbedankt!! Zijn Sennheiser infrarood systeem voor de televisie was kapot. Hierdoor kon hij de televisie net meer goed horen. Hij werd al meer dan een half jaar aan het lijntje gehouden door zijn eigen audicien; niet leverbaar, reeds besteld, komt volgende maand binnen enz. Maar er gebeurde niets en het meest vervelende is: hij hoort niets. Toen jullie dit ter ore kwam, zijn jullie gaan meedenken/zoeken en jawel: 24 uur later had hij een nieuw televisiesysteem waardoor hij weer perfect de televisie hoort. SUPERBEDANKT namens hem en zéker ook namens mijzelf.

B. van den Berg