Gehoorimplantaten die werken met de iPhone

Gehoorimplantaten die samenwerken met de iPhone, dat kan sinds kort! De bedrijven Cochlear en Apple hebben samen een nieuwe oplossing gerealiseerd die de verbinding tussen gehoorimplantaten en iPhones mogelijk maken.

Image

iPhone met gehoorimplantaten

In vergelijking met gehoorapparaten die met een app gekoppeld zijn werkt het nieuwe gehoorimplantaat direct via de iPhone. Er hoeft dus geen aparte app gedownload of zelfs gekocht worden. In september komt de eerste, nieuwe gehoorimplantaat op de markt met de naam Nucleus 7. Het grootste voordeel voor gehoorapparaat gebruikers is het wegvallen van andere benodigde accessoires zoals apps en andere apparaten. Om het implantaat direct samen te laten werken met de iPhone hebben diverse bedrijven samengewerkt met Apple, bijvoorbeeld GN ReSound en Starkey.

Een mogelijk probleem is dat de implantaat en het gehoorapparaat die door een dokter voorgeschreven worden niet van hetzelfde merk zijn. Met het nieuwe ontwikkelingen is het gelukt om de apparaten tegelijk te koppelen en te bedienen. Na het koppelen is het volume van de implantaat te bedienen met de volumeknoppen van de iPhone.

Met de Toegankelijkheid-instellingen van iOS kunnen instellingen aangepast worden voor zien, horen en interactie. Dit is handig voor mensen met een beperking, zoals slecht zicht of een slecht gehoor.

Meer weten over de mogelijkheden met gehoorapparaten en mobiele telefoons? Neem contact op met Struijk Audiciens en wij vertellen u graag meer

Unable to locate Global Block